avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

Buna ziua! In data de 3.01 mi-am inceput activitatea la un anticariat. In contract scrie ca pentru cele 35h/saptamana primesc salariul brut de 1675lei+ tichete de masa in baza Legii 142/1998.
Cand a venit ziua salariului, respectiv 2,02, salariul intarzie, dar tichetele de masa s-au dat. Totusi, eu nu beneficiez de aceste tichete, iar explicatia este "tu ai anuntat ca nu vei ramane mult timp, iar cei ce isi dau demisia in primele 6luni, nu primesc tichete de masa". Este adevarat? Mi se pare o aberatie, avand in vedere ca o colega ce a plecat, a stat doar 2luni, dar a primit, iar o alta colega ce a inceput activitatea in aceeasi zi ca si mine, primeste de asemenea, desi are contractul pe o perioada nedeterminata.
Cand trebuia sa aduc actele, nu am adus adeverinta de student pentru ca era vacanta si nu gaseam pe nimeni la secretariat. Cu toata agitatia intre facultate si munca, am uitat sa o mai aduc. Astazi, doamna responsabila ma suna sa ma anunte ca salariul meu va fii impozitat altfel (ca pentru salariile de 1900lei brut) pentru ca nu am adus aceasta adeverinta, desi ea nu a "indraznit" sa-mi mai reaminteasca.

Precizez ca in data de 2.02 mi-am depus demisia, iar acum sunt in perioada de preaviz 20 de zile. Exista vreo posibilitate sa plec mai repede? Pentru ca realizez ca sunt tratata in bataie de joc.

Va multumesc pentru atentie!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:47, 6 Februarie 2018
Daca nu insist prea mult, imi puteti spune exact cum? Multumesc
Fie va adresati :
- angajatorului sa va elibereze un extras din registru, datat și certificat pentru conformitate, Termenu; este de cel mult 15 zile de la data solicitării.

- inspectoratului teritorial de muncă
HG 905/2017
art.7
.....
(8) În situația în care angajatorul se află în imposibilitatea de a elibera un extras din registru, astfel cum este prevăzut la alin. (6), salariatul/fostul salariat poate solicita inspectoratului teritorial de muncă eliberarea unui extras din registru din care să rezulte activitatea desfășurată la acesta, în calitate de salariat. Inspectoratul teritorial de muncă în cauză eliberează documentul, în baza registrului electronic transmis de angajator, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.

(9) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, inspectoratul teritorial de muncă asigură accesul individual la datele personale din registru. Condițiile, procedura de lucru și limitele accesului la informații se stabilesc cu respectarea prevederilor legale privind protecția datelor cu caracter personal, prin ordin comun al ministrului muncii și justiției sociale și al ministrului comunicațiilor și societății informaționale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa conform legii sau preferential? cristina_b cristina_b Daca intr-o firma exista contract colectiv de munca dar nu s-a prevazut nimic referitor la acordarea tichetelor de masa si angajatorul a prevazut intr-un act ... (vezi toată discuția)
Tichete de masă care nu sunt trecute în contractul individual de muncă 9844m 9844m Angajatorul cu care am avut contract recent acorda tichete de masa fara ca acestea sa fie trecute în contractul individual de munca (în contract nu este nici ... (vezi toată discuția)
se pot acorda preferential tichetele de masa pentru salariatii unei firme private ? Morisca10 Morisca10 Buna seara Se poate acorda preferential tichetele de masa pentru salariati unei firme private , , sau dupa ... (vezi toată discuția)