avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de proba

In cazul unei activitati intr-un restaurant unde se cere o perioada de o zi lucratoare ca proba, ce forma trebuie sa imbrace intelegerea avand in vedere ca perioada de proba constituie vechime in munca? Ma refer in cazul unui contract individual de munca ce se doreste a fi incheiat pe perioada nedeterminata.
Cum se procedeaza de obicei in cazuri similare? Exista posibilitatea ca angajatorul sa nu fie multumit la sfarsitul perioadei. Daca nu inchei niciun contract si esti platit pentru acea zi fara forme legale, banuiesc ca este considerata munca la negru.
Daca nu accepti banii, ramai cu ziua lucrata si cu banii luati, urmand daca doresti, sa obtii o hotarare judecatoreasca pentru acea zi de lucru.
Ce sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:09, 6 Februarie 2018
1. Perioada de proba ,face parte din durata c.i.m.

2. Contractul individual de munca se incheie dupa verificarea prealabila a aptitudinilor profesionale si personale ale persoanei care solicita angajarea.

Modalitatile in care urmeaza sa se realizeze verificarea sunt stabilite in contractul colectiv de munca aplicabil, in statutul de personal - profesional sau disciplinar - si in regulamentul intern, in masura in care legea nu dispune altfel.

Informatiile cerute, sub orice forma, de catre angajator persoanei care solicita angajarea cu ocazia verificarii prealabile a aptitudinilor nu pot avea un alt scop decat acela de a aprecia capacitatea de a ocupa postul respectiv, precum si aptitudinile profesionale.
Am vazut si prevederea in legatura cu verificarea aptitudinilor. Exista varianta ca si aceasta verificare sa fie platita?
Din practica va spun,ca nu exista , intrucat verificarea se face anterior semnarii c.i.m.

Se poate incheia un c.i.m. pedurata determinata de o zi , o saptamana etc., iar daca angajatorul este multumit, atunci va putea decide modificarea duratei in nedeterminata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de proba adinellazip adinellazip Buna ziua, lamuriti-ma va rog si pe mine: exista o formula de genul \'Invitatie la proba de lucru\' care se completeaza pentru un posibil viitor angajat ? Sau ... (vezi toată discuția)
Contract de munca (determinat,nedeterminat) ContSters390414 ContSters390414 Nu demult,am fost angajata,la o firma.Perioada de proba a fost de trei luni.Dupa perioada de proba, nu mi s-a incheiat contractul pe perioada nedeterminata,cum ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am dat o proba de lucru de 2 zile la un centru de ... B. Denisa B. Denisa Bună ziua. Am dat o proba de lucru de 2 zile la un centru de copii cu dizabilități. La interviu mi sa spus ca proba se plătește dar după cele 2 zile ... (vezi toată discuția)