avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... lovire din spate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

lovire din spate

buna ziua

am fost implicat intr-un incident de lovire din spate.

Ne aflam pe o strada laterala, la intrarea pe un bulevard important. (amandoi faceam dreapta). Eu in spate. Soferita din fata astepta pe loc sa se elibereze banda, ca sa se inscrie in trafic, si amandoi stationam. Dar ea a inceput sa "alunece" spre mine, adica masina scoasa din viteza si in usoara rampa, s-a deplasat spre mine.

Eu am vazut si am bagat in marche-arierre si am mers inapoi putin. Dar s-a deplasat repede spre mine, peste un metru, si n-am putut face nimic, m-a lovit.

Intrebarea e: cine e de vina legal? Eu eram in spate, dar ea a "intrat" in mine.

Ca o mentiune: sunt sofer cu 15 ani vechime cu multi km in Bucuresti si n-am avut niciodata accident. Din ce a spus ea, am dedus ca a mai avut accident, si recent. Mi-a zis ca "tocmai ce schimbase bara din spate".

Apropos, masina mea n-a avut nimic. A ei a avut bara usor crapata.

Ce sa mai spun ca vroia sa se inscrie pe banda a doua, direct. De-asta stateam pe loc, ca asteptam sa se inscrie ea pe banda a doua. Banda 1 era libera, dar ea vroia musai pe banda a doua care era plina de masini, pentru intrarea in pasaj la Muncii.

Am facut act de constatare amiabila. Acum se pare ca o sa-mi coste mai mult asigurarea.
Ultima modificare: Marți, 6 Februarie 2018
andreifuf, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreifuf , utilizator 10:45, 7 Februarie 2018
Da, o sa intreb.

Multumesc de raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto. declarata vinovata pe nedrept IrinaN IrinaN Buna dimineata. Numele meu este Irina, si va cer sfatul in legatura cu deciziile si actiunile pe care ar trebui sa le urmez pentru a mi se face ... (vezi toată discuția)
Accident auto, stabilire vinovat Chrysk2 Chrysk2 Buna ziua , nu stiu exact ce sa fac , azi am discutat cu un avocat maine vom merge sa facem acte si apoi vom merge sa vedem dosarul. Ok , deci... Am avut un ... (vezi toată discuția)
Accident auto Flor-inna Flor-inna Buna ziua, doresc un raspuns obiectiv cu privire la stabilirea vinovatiei intr-un accident rutier, in urmatorul context: Ma deplasam pe DN pe banda 1, ... (vezi toată discuția)