avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Iesire din asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Iesire din asociatie

Buna ziua, doresc sa ies dintr-o asociatie (club sportiv) si presedintele nu coopereaza deloc chiar nu vrea sa faca nimic in sensul acesta. Ce optiuni am sa ies sau sa notific oficial si legal iesirea din aceasta asocitatie?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 04:04, 17 Februarie 2018
Optiunile le gasiti in actul constitutiv si in statutul asociatiei. Unul dintre articole se refera la dobandirea si pierderea calitatii de membru.
Ultima modificare: Marți, 6 Februarie 2018
george-neagu, moderator
si in conditiile in care nu am acces la actul constitutiv ?
Scrieti o hartie prin care dumneavoastra cu nume si date din buletin, membru al asociatie cu nume si date din registrul asociatiilor si fundatiilor, anuntati conducerea asociatiei ca incepand cu data de....renuntati la functiile detiute si la calitatea de membru al asociatiei.... Depuneti hartia in dublu exemplar si rugati sa va dea un numar de inregistrare si cu exemplarul care va ramane, demonstrati ca nu mai sunteti membru acolo.
Multumesc pentru solutie. Ideea este ca presedintele (singurul oficial al clubului care se ocupa de documente si are stampila) nu o sa vrea sa imi inregistreze nimic. Asta face situatia sa fie asa delicata.
Am uitat sa mentionez ca sunt membr fondator, daca are vreo relevanta specifica lucrul acesta.

Alte discuții în legătură

Retragere membru ong Natalia-Madalina Natalia-Madalina Va rog sa imi propuneti solutii, ce este de facut intr-una din situatiile urmatoare: M-am inscris intr-o asociatie ONG ca secretar general in mai 2011, dar ... (vezi toată discuția)
Problema retragere din club. l_alexandra l_alexandra Buna ziua, Nu stiu sigur daca am ales bine categoriile/subcategoriile, sper sa nu fi incurcat. Am o problema, daca e cineva in tema si amabil sa imi raspunda ... (vezi toată discuția)
Demisie membru fondator ong Radu_Lucian Radu_Lucian Buna ziua, Sunt membru fondator al unui ONG, in cazul in care vreau sa ma rup de acest ONG ce ar trebui sa fac si as vrea sa mai stiu daca trebuie ... (vezi toată discuția)