avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... propunere modificare salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

propunere modificare salariu

Buna ziua,
Angajatorul imi propune micsorarea semnificativa a salariului (50%) invocand dificultatile economice cu care se confrunta firma. Stiu ca nu se poate face acest lucru fara acordul meu. Problema mea este urmatoarea: in acest fel salariul meu ar ajunge mai mic decat al altor angajati care au doar studii medii, eu avand studii superioare si grad profesional de cercetator stiintific. Este legala o asemenea propunere?
Cel mai recent răspuns: lorelayold76 , utilizator 16:25, 20 Octombrie 2009
Micsorarea de salariu este legala doar in cazul sanctionarii pentru abatere disciplinara. Nici aceasta nu este pe termen nelimitat.
Nu ar trebui sa acceptati asa ceva.
Salariul minim pentru o functie cu studii superioare este 1200 lei pentru un program de 8h/zi.
Daca va incadrati si dupa micsorare este legal, cu conditia sa semnati si Dvoastra actul aditional.
Angajatorul poate face propuneri. Depinde de dvs daca acceptati.

Probabil ca astfel de propuneri au fost facute si colegilor dvs cu studii medii, astfel ca diferenta dintre salarii se va mentine. Dar cum am spus..... probabil.

Daca aveti posibilitatea, si va ajuta moral, puteti intreba colegii daca au primit astfel de propuneri.

Dar daca este "liniste" in teritoriu, daca nimeni nu susoteste pe la colturi, daca nu se string deodata mai multi la o tigara sau se fumeaza mai multe tigari si mai des si nici nu pare ca atmosfera este tensionata inseamna ca propunerea este doar ptr dvs.
Colegilor cu studii medii nu li s-a propus nimic. Sunt vizati doar trei salariati toti cu studii superioare cu argumentul ca noi avem salariile cele mai mari. Salariul propus este mai mare de 1200 dar mi se pare totusi un abuz chiar propunerea in sine. Nu ar trebui sa se respecte o grila de salarizare? CCMUN impune obligativitatea unei grile de salarizare, dupa cate stiu.
Ultima modificare: Marți, 20 Octombrie 2009
corina_alice, utilizator
Puteti refuza sa semnati, iar un motiv pe care l-ati putea invoca ar putea fi ca doriti sa aveti o pensie decenta.

Alte discuții în legătură

Este lege pentru studii superioare sa ai minim pe economie de 1200lei? SORYN_MYHAELA SORYN_MYHAELA VREAU SA STIU SI EU DACA ESTE LEGE CA SA TE PLATEASCA CU 1200 LEI DACA AI STUDII SUPERIOARE?AM INTELES CA 1200LEI E MINIM PE ECONOMIE CU STUDII SUPERIOARE (vezi toată discuția)
Absolvent facultate - angajat muncitor necalificat simona.elisa simona.elisa buna ziua, daca angajam o persoana cu studii superioare , dar pe post de muncitor necalificat, il putem incadra sub 1200 brut? va multumesc (vezi toată discuția)
Negocieri sub salariul minim brut??!!?? alexandra_ism alexandra_ism De curand, la societatea la care imi desfasor activitatea, am intalnit urmatoarea problema: o persoana incadrata cu studii superioare pe post de inginer, al ... (vezi toată discuția)