avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... propunere modificare salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

propunere modificare salariu

Buna ziua,
Angajatorul imi propune micsorarea semnificativa a salariului (50%) invocand dificultatile economice cu care se confrunta firma. Stiu ca nu se poate face acest lucru fara acordul meu. Problema mea este urmatoarea: in acest fel salariul meu ar ajunge mai mic decat al altor angajati care au doar studii medii, eu avand studii superioare si grad profesional de cercetator stiintific. Este legala o asemenea propunere?
Cel mai recent răspuns: lorelayold76 , utilizator 16:25, 20 Octombrie 2009
Daca tot faceti un sacrificiu si acceptati micsorarea de salar, atunci sa faca si patronul un sacrificiu si sa va micsoreze si numarul de ore la jumatate sa puteti gasi si in alta parte de lucru cu contract (mentinandu-va astfel venitul neschimbat).
Este legal sa se micsoreze salariul daca modificarea se face prin acordul partilor (minim 1200 brut pt 8h sau 600 brut pt 4h)
bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este lege pentru studii superioare sa ai minim pe economie de 1200lei? SORYN_MYHAELA SORYN_MYHAELA VREAU SA STIU SI EU DACA ESTE LEGE CA SA TE PLATEASCA CU 1200 LEI DACA AI STUDII SUPERIOARE?AM INTELES CA 1200LEI E MINIM PE ECONOMIE CU STUDII SUPERIOARE (vezi toată discuția)
Absolvent facultate - angajat muncitor necalificat simona.elisa simona.elisa buna ziua, daca angajam o persoana cu studii superioare , dar pe post de muncitor necalificat, il putem incadra sub 1200 brut? va multumesc (vezi toată discuția)
Negocieri sub salariul minim brut??!!?? alexandra_ism alexandra_ism De curand, la societatea la care imi desfasor activitatea, am intalnit urmatoarea problema: o persoana incadrata cu studii superioare pe post de inginer, al ... (vezi toată discuția)