avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Sunt unica mostenitoare a parintilor mei, care au decedat. Pentru a face succesiunea am nevoie, in afara de Anexa 24(pe care o pot obtine) si de Anexa 1 si Anexa 2 de la Primarie. Mi s-a spus ca nu au eliberat niciodata aceste anexe si sa ma adresez Judecatoriei, deoarece parintii mei nu au avut titlu de proprietate pentru casa si gradina, si hotararea judecatoreasca tine loc de titlu de proprietate. Am contractul de vanzare cumparare al casei, contract incheiat in 1977 la Notariat. Pentru ca nu am timpul si banii necesari pentru a ma adresa Judecatoriei, v-as ruga sa-mi spuneti temeiul legal pentru solicitarea Anexei 1 si Anexei 2 de la Primarie, deoarece aici nimeni nu stie nimic de asa ceva si spun ca nici nu au eliberat vreodata asa ceva.
Cel mai recent răspuns: taniarosca , utilizator 10:45, 7 Februarie 2018
Daca nu aveti titlu de proprietate pe suprafata de teren va trebui sa va adresati oricum judecatoriei pentru a dobandi drteptul de proprietate prin uzucapiune.
Mergeti la un notar!
Va multumesc! Notarul mi-a spus ca Primaria trebuie sa imi elibereze anexele 1 si 2, de care am nevoie pentru succesiune. Voiam sa fac o cerere la Primarie, cerere bazata si pe temei legal, in care sa le solicit. M-am gandit ca e calea cea mai simpla, deocamdata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat mostenitor bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua.am o casa batraneasca,care a fost a parintilor mei.si nu am acte deloc la ea.am doar o chitanta de mana de vanzare -cumparare pe care au facut o ... (vezi toată discuția)
Urgent ajutor - succesiune irina_irina irina_irina Buna seara.Vreau sa fac cadastru la casa,anexe si silistea casei dar nu am facuta succesiunea dupa parinti ,decedati in 1994 si2004 iar la rol la primarie este ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea -pentru un teren de garaj pufulete85 pufulete85 Tin sa va salut si sa va cer un sfat in problema mea. Parintii mei detin un garaj construit in anul 1977 pe domeniul public. De curand primaria m-a instiintat ... (vezi toată discuția)