avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul minim pe economie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul minim pe economie

Buna ziua! Daca netul salariul minim pe economie in 2018 este 1162 lei, de ce angajatorul meu imi acorda doar 1065 lei (ca in dec 2017)? Este legal acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:37, 7 Februarie 2018
Angajatorul are obligatia de a asigura salariul minim brut de 1900 lei / luna. La acest salariu, cu deducerea minima, rezulta un net de 1165 lei.Probabbil ca angajatorul a pastrat netul din dec. 2017, dar in acest caz brutul este de 1733 lei / luna, care nu prea este peste minimul legal.
Nu vi s-au majorat salariile de la 01.01.2018?
Va multumesc pentru dialog! Eu sper ca da. Am citit intr-un articol de pe avocat.ro ca in cazul salariului minim are loc o crestere a costului total cu forta de munca, acest lucru fiind in dezavantajul angajatorului.
Faptul ca salariul net pe 2018 este identic cu cel din decembrie 2017 ma duce cu gandul la modificarea normei de munca...gen ...7 ore/zi ,dar cu salariul brut legal de 1900... Nu stiu ...ce "manevre" ar putea face. As mai dori cateva opinii.
Modificarea normei de munca nu duce automat si la cresterea salariului , decat in situatia in care salariul se afla sub minimum pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim kostas_rx kostas_rx Angajatorul este obligat sa modifice salariul minim brut la 1900 lei? Daca da, de cand, trebuie semnat act aditional la contractul de munca? (vezi toată discuția)
Dacă acuma am 1930 salariu mai îmi creste de la 1 ianuarie Chirovan Daniel Chirovan Daniel Dacă se mărește de la 1 ianuarie dacă acum salari de baza este de 1930atit îl am acum (vezi toată discuția)
Salariul cenzor pensionar mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua, Spuneti-mi si mie va rog cum se calculeaza salariul unui cenzor pensionat la limita de varsta. Vrem sa i facem contract de munca la o suma neta ... (vezi toată discuția)