avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu

Buna ziua, lucrez la o firma de 3 luni iar acum cand am luat banii pe septembrie angajatorul a oprit trei bonuri de masa din totalulcelor care trebuia sa le dea. Apoi a oprit si din salariu pe motiv ca trei zile am fost trecuti in fara plata. Poate face acest lucru fara sa ne anunte?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 17:37, 20 Octombrie 2009
Orice modificare a vreunul element al CIM se face doar cu acordul ambelor parti, prin act aditional semnat si inregistrat.
Daca nu exista un asemenea act semnat inclusiv de Dvs., retinerea din salariu nu este legala.
CCM unic la nivel national are o precizare
Art. 43. - 5) În cazul în care din motive obiective este necesară reducerea sau întreruperea temporară a activităţii, pentru maximum 15 zile pe an, cu obligativitatea reluării ei, unitatea, cu acordul sindicatelor, poate acorda concediu fără plată.

Ar trebui sa vedeti fluturasul si sa intrebati care este temeiul legal in baza caruia timpul efectiv lucrat este mai mic(presupun) fata de cel lucrat in mod real.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata anditaru anditaru As dori sa stiu daca este legal sa fiu trimis in concediu fara plata de conducerea unei sucursale a lui termoelectrica,impotriva vointei mele ,daca da conform ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata in loc de concediu legal de odihna daniel_toma daniel_toma Sunt angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata. Am efectuat 15 zile din concediul de odihna legal (dintr-un total de 24). Societatea la care ... (vezi toată discuția)
Zile de concediu fara plata! oanaelena88 oanaelena88 Buna dimineata! Cum as putea sa procedez in cazul in care am constatat luna aceasta pe fluturas ca am fost trecuta cu 4 zile concediu fara plata, fara ... (vezi toată discuția)