avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile de concediu fara plata!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile de concediu fara plata!

Buna dimineata! Cum as putea sa procedez in cazul in care am constatat luna aceasta pe fluturas ca am fost trecuta cu 4 zile concediu fara plata, fara aprobarea si stirea mea. Va multumesc!:sorry:
Cel mai recent răspuns: oanaelena88 , utilizator 15:20, 15 Februarie 2014
Sesizati ITM-ul si/sau promovati o actiune in instanta impotriva angajatorului.
Nu avea niciun drept angajatorul sa ma treaca in concediu fara plata fara aprobarea mea, nu?
Intr-adevar, angajatorul nu poate decide unilateral trimiterea in CFP a salariatilor, decat in cazul in care o astfel de clauza este prevazuta in ccm aplicabil.

De exemplu, fostul CCMN 2007/2010 prevedea la art.43 alin.5 ca , in cazul in care din motive obiective este necesara reducerea sau intreruperea temporara a activitatii, pentru maximum 15 zile pe an, cu obligativitatea reluarii ei, unitatea, cu acordul sindicatelor, poate acorda concediu fara plata.
Va multumesc pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitatea reducerii programului de lucru 75% cyan cyan Daca societatea nu are contracte in derulare este legala trimiterea in concediu fara plata cate 5 zile pe luna numai a unei parti din personalul societatii ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata anditaru anditaru As dori sa stiu daca este legal sa fiu trimis in concediu fara plata de conducerea unei sucursale a lui termoelectrica,impotriva vointei mele ,daca da conform ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata mihaelaradu mihaelaradu Fabrica a dat in concediu fara plata in luna ianuarie ,februarie 18 zile.Cate zile se mai poate acorda concediu fara plata astfel incat salariatii sa nu aibe ... (vezi toată discuția)