avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CONCEDIU FARA PLATA
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CONCEDIU FARA PLATA

Fabrica a dat in concediu fara plata in luna ianuarie ,februarie 18 zile.Cate zile se mai poate acorda concediu fara plata astfel incat salariatii sa nu aibe probleme in acordarea somajului?Mentionam faptul ca in contractul colectiv de munca avem 15 zile de concediu fara plata acordate de catre angajator.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 11:50, 3 Februarie 2010
La calculul stagiului de cotizare la bugetul de simaj perioada CFP se scade pentru ca nu se plateste contributie, indiferent ca o acorda angajatorul conform CCM sau se iau la cererea salariatilor.

Se pare ca angajatorul a depasit cadrul legal privind posibilitatea de a acorda CFP pentru intreruperea temporara a ctivitatii. Zilele de CFP, peste limita legala, trebuiau acordate le cererea dvoastra.
CCMN art.43 (5) În cazul în care din motive obiective este necesara reducerea sau întreruperea temporară a activităţii, pentru maximum 15 zile pe an, cu obligativitatea reluării ei, unitatea, cu acordul sindicatelor, poate acorda concediu fără plată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cfs mihaela78 mihaela78 Sunt angajata la o firma si din decembrie societatea ne trimite o saptamana pe luna in cfs.Pe cerere scrie ca din cauza ca nu sunt insari suntem trimisi in ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata diacar diacar Buna ziua. Sotul lucreaza la o firma de constructii, inginer (proiectare si asistenta tehnica). A fost anuntat de catre societate ca in luna ianuaria va fi in ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata anditaru anditaru As dori sa stiu daca este legal sa fiu trimis in concediu fara plata de conducerea unei sucursale a lui termoelectrica,impotriva vointei mele ,daca da conform ... (vezi toată discuția)