avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune cu un moștenitor renunțător. Ce se ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune cu un moștenitor renunțător. Ce se întâmplă în această situație?

Suntem doi frați. Sora a renunțat la tot în timp ce trăiau părinții ( actele sunt făcute la notar, în care declara ca ea renunță la tot). Acum în urma morții părinților va trebui făcută succesiunea, dar ea ar mai avea vreun drept la proprietate? Mulțumesc
Ultima modificare: Vineri, 9 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: mirco2828 , utilizator 13:10, 13 Februarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Doar apartamentul.

Dacă în urma actului de partaj garsoniera și garajul v-au revenit dvs., atunci ele sunt proprietatea dvs. Și despre ele vor discuta moștenitorii dvs., după decesul dvs.

Deocamdată discutăm doar despre ceea ce avea tatăl dvs. în clipa morții. A lui, nu a altora.

Iar tatăl dvs. avea apartamentul ce i-a fost atribuit lui prin actul de partaj.
Apartamentul, fiind proprietatea tatălui dvs. în urma actului de partaj, intră în intregul lui (1/1) in masa succesorală a tatălui dvs.

Iar tatăl dvs. are doi moștenitori. Dvs. și sora dvs.
Fiecare cu câte o cotă de 1/2 din masa succesorală.
Adică fiecare veți avea 1/2 din ap.

Garsoniera și garajul sunt și rămân ale dvs.
Ultima modificare: Joi, 8 Februarie 2018
romascanu, moderator
Mulțumesc mult. O seara plăcută va doresc
Nu poti renunta la ce nu ai. Doar cand tatal moare copiii il pot mosteni. Din momentul mortii tatalui, copiii pot sa il mosteneasca sau sa renunte - doar din acel moment. Deci daca sora da renuntare din nou nu va mosteni nimic, dar vin la succesiune pentru partea ei alte rude - discutati la notar care. Daca nu da renuntare mosteneste 1/2 din apartament.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Despre care alte rude vorbiți @GermanAlex?
Nicio altă rudă.

Oricare dintre cei doi copii ai defunctului au posibilitatea:
1. să accepte moștenirea tatălui
2. să renunțe la ea.

Renunțarea unuia profită celuilalt. Pentru că amândoi sunt descendenți - fac parte din clasa I de moștenitori legali.
Numai prin epuizarea clasei I (dacă ambii copii ar renunța) abia atunci s-ar putea discuta despre chemarea altor rude din clase subsecvente.

Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Februarie 2018
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Donatie calin felicia calin felicia Parintii mei au divortat.La decesul tatalui sora mea a luat toata partea tatalui meu, care depaseste ca valoare partea care mi se cuvine mie din donatia ... (vezi toată discuția)
Succesiune VioricaC VioricaC Buna seara, Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii. Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie. Si eu sunt casatorita Ambii ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii dacon dacon Buna ziua. Au trecut 8 ani de la decesul tatalui.Am dori sa aflam cum putem rezolva onorabil dorinta mamei: Suntem doua surori, iar mama doreste ca una dintre ... (vezi toată discuția)