avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acceptare sau refuz mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acceptare sau refuz mostenire

Buna ziua. As dori sa stiu care este procedura in cazul in care un parinte a decedat, a lasat testament notarial prin care specifica faptul ca lasa toate bunurile mobile si imobile unuia dintre copii, iar ceilalti 2 copii dintr-o casatorie anterioara refuza sa dea declaratie prin care fie accepta fie renunta la cota parte care le revine? Ce se poate face in acest caz? Copilul in favoarea caruia s-a facut testamentul ar dori sa vanda o parte din bunurile imobile, insa nu poate in absenta acestor declaratii. Trebuie asteptat un termen de 1 an dupa care poate face certificatul de mostenitor intrucat fratii nu si-au exprimat dorinta de acceptare sau refuz a mostenirii?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:01, 7 Februarie 2018
Ceilalți descendenți au si ei dreptul la moștenire.
Dacă ei renunta la moștenire mergeți la notar.
Ar fi bine sa purtați o discuție ca sa stiti ce sa faceti.
Dacă nu va înțelegeți veti ajunge la instanța si veti avea nevoie de avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa moartea mamei lifecaredorina lifecaredorina Suneti-mi va rog , a murit mama mea si acum tatal meu vrea sa facem succesiunea(mai am un frate) si sa ne desplateasca sa renuntam la partea noastra.Credeti ... (vezi toată discuția)
Renuntarea expresa la succesiune este necesara daca exista testament? Valentinat22 Valentinat22 Este necesara declaratia de renuntare expresa la o mostenie in cazul in care exista testament legal in favoarea unei alte persoane, in situatia in care partea ... (vezi toată discuția)
Casatorit a doua oara, fara copii, noua sotie are o fiica din alta ... Cris Talea Cris Talea Casatorit a doua oara,fara copii noua sotie are o fica din alta casatorie. Am intocmit un testament notarial autentificat prin care las mostenire toate ... (vezi toată discuția)