avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obligațiile mamei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obligațiile mamei

Bună ziua, aș vrea să știu care sunt obligațiile mamei în cazul în care ea crește 2 copii și primește pensie alimentară de la fostul concubin (tatăl copiilor) ?
Din partea ei el are toate obligațiile din lume dar ea nu trebuie să facă nimic, de ex. dacă el o roagă frumos să îi ducă copii că din anumite motive nu poate ajunge el după ei, ea imediat îi trântește că "dacă îi vrei, îi iei". Sau dc copii pățesc ceva el trebuie să afle de la alții că ea nu îl anunță, și atunci îi zice că "dacă te interesează suni" asta în cazul in care el oricum sună minim o dată pe spt,din câte știm el nu are puteri paranormale să viseze peste noapte ce pățesc copii. Și mai sunt multe alte faze aiurea, mai pe românește ea face cu el cum vrea iar el tace pt că tot timpul cu aia îl amenință că nu îl mai lasă să își vadă copii. Deci chiar așa e ? El are toate obligațiile din lume iar ea nici una ?
Cel mai recent răspuns: Andreea.A.S , utilizator 18:04, 7 Februarie 2018
da.. ea procedeaza corect .. daca el vrea sa vada copii sa vina sa ii vada ... sau sa ii ia la el daca doreste ... cum adica sa`i duca ea la el ? el este imobilizat la pat ? ca asa se intelege ca ii este greu si nu are cum sa , se deplaseze
da.. ea procedeaza corect .. daca el vrea sa vada copii sa vina sa ii vada ... sau sa ii ia la el daca doreste ... cum adica sa`i duca ea la el ?


ce vi se pare corect aici?
Cumva relatia unui tata cu copii lui e o favoare pe care fosta partenera i-o face?
Nu cumva e vorba despre binele copiilor? Despre faptul ca e benefic pentru acestia sa vada ca sunt iubiti de amandoi parintii?
Normal ca daca tatal nu poate veni sa ii ia, i s-a suspendat carnetul sau si-a rupt piciorul sau multe alte motive, la cateva luni, in caz extrem fosta partenera ar trebui sa aiba bun simt si sa ii duca. Sau, poate ar trebui sa ii ia tatal si daca fosta doreste sa-i recupereze sa vina sa ii ia.
Ce e cu ambitiile astea prostesti?
E adevarat ca legea nu prevede urmari pentru rezidentul care refuza sa comunice starea de sanatate a minorilor insa poate trimite notificari medicului de familie si spitalelor din zona cum ca pentru minorii X este autoritate parinteasca comuna ( copia dupa decizie) si ca doriti sa fiti informat si sa vi se ceara consimtamantul pentru orice are legatura cu copii.
Daca il ameninta ca nu il mai lasa sa vada copii sa o inregistreze de cateva ori, apoi plangere la politie pentru santaj . In orice caz ii va folosi daca chiar nu il va mai lasa sa ia copii, in plangerea la politie.
Stimată doamnă, dvs. sunteţi soţia unui bărbat divorţat, cu doi copii. Când l-aţi luat de bărbat, l-aţi luat la pachet cu obligaţiile sale.
În ce priveşte relaţia dumnealui cu copiii săi, aceasta este problema sa personală şi este indicat să nu vă amestecaţi, pentru binele dvs. şi pentru binele soţului.
Aşa cum a mentionat antepostatorul meu, doamna nu poate împiedica relaţia copiilor cu tatăl lor, deci aşa numitele ameninţări sunt puerile, nu depinde de fosta soţie. Iar informaţiile importante le poate obţine aşa cum s-a arătat mai sus. Acum depinde şi ce consideră tatăl că sunt informaţii importante: un guturai, o julitură sau necesitatea unei operaţii sofisticate, un antrenament cu echipa şcolii sau participarea la un turneu internţional.
Deci să înțeleg că ea are toate drepturile din lume și nici o obligație.
Mulțumesc pt răspunsuri, o zi bună.
Pe el îl interesează doar strict obligațiile ei pt bn copiilor clar, vrea să știe dc e normal să facă atâtea figuri.
Sau dc e normal ca de ex atunci când își rupe copilul mâna el să afle din alte părți și nu direct de la ea.

Alte discuții în legătură

Fostul sot imi sperie in continuare copii........... suzy&anghel suzy&anghel BUNA Daca ati citit in pagina mea de profil va dati seama despre ce este vorba...Sunt divortata de doi ani ambele fete 6/13 ani sunt in ingrijirea mea,pensia ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna anissia anissia Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca tatal vine sa ia copilul la el pentru 2 zile , nu ar trebui sa imi spuna si adresa la care va locui cu copilul? Sunt ... (vezi toată discuția)
Custodia unui copil de 3 luni rezultat dintr-o relație de concubinaj. care sunt criteriile după care se stabilește domiciliul lui? MarcoMaria MarcoMaria Buna seara. Intrebarea mea este: la cine va ramane copilul , sau cum se procedeaza in cazul in care eu si prietenul meu nu suntem casatoriti, dar la nastere ... (vezi toată discuția)