Va rog sa imi spuneti care sunt actele necesare pentru depunerea dosarului de indemnizatie, in cat timp de la nastere trebuie depus si unde?Eu am nascut de 2 saptamani.
Dosarul in depuneti dupa efectuarea celor 126 zile de prenatal si post natal .
- cerere tip
- certificat de nastere al copilului si livretul de familie in original si copie;
- carte de indentitate si certificat de casatorie pentru ambii parinti (original si copie )
- dupa caz - certificat de nastere pentru ceilalti copii ai familiei (original si copie);
- certificatul de persoana cu handicap al copilului, dupa caz
- adeverinta eliberata de autoritatile competente sau de catre angajator, dupa caz, din care sa rezulte realizarea in ultimile 12 luni a veniturilor profesionale supuse impozitului pe venit.
- dovada eliberata de autoritatile competente, de angajatori din care sa rezulte ca solicitantul se afla in concediu pentru cresterea copilului.
- pentru copiii care s-au nascut in alta localitate decat cea de domiciliu a mamei trebuie prezentata o adeverinta eliberata de Primaria localitatii pe raza careia s-a nascut copilul din care sa rezulte ca nu a depus dosar pentru acordarea alocatiei de stat si alocatiei pentru copil nou-nascut;
- dosar de incopciat
Dosarul astfel intocmit se depune la Primarie - Directia / Serviciul de asistenta sociala.
Important: La depunerea dosarului vor fi prezentate toate actele in original, iar cererea va fi completata fara greseli sau stersaturi.