avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Problema facturi Taxify PFA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Problema facturi Taxify PFA

Buna ziua,

Am si eu o problema destul de mare legat de niste facturi de Taxify.

Eu am PFA-ul trecut pe norma de venit pe 2 coduri CAEN, ceva legat de agricultura si ceva de IT, ca si platitor de TVA. Anul trecut am ajutat pe cineva (nu stiam in ce ma bag, nici eu, nici el) sa lucreze la taxify si a facturat pe PFA-ul meu. Acum, la inceput de an, contabilii au descoperit ca sunt niste facturi random pe care le-a emis Taxify-ul (Unele sunt cu tva, de la PFA catre Taxify si unele sunt fara TVA, de la Taxify, in numele PFA-ului catre persoana fizica care a solicitat cursa. Transferul de bani catre contul de PFA s-a facut prin TransferWise si toate facturile sunt in limba engleza (nu stiu daca are relevanta dar incerc sa dau toate informatiile).

Acum, din cate am inteles. PFA-ul a trecut automat pe impozit pe venit de la data la care s-a emis prima factura catre Taxify iar facturile catre persoanele fizice trebuiau facute cu TVA.

Intrebarea mea este, ce pot sa fac in cazul asta ca sa fie totul ok, in primul rand, legal vorbind si in al2lea rand ce pot sa fac ca sa platesc cat mai putini bani la stat.

PS: Din pacate nu am stiut ce forum sa aleg (pentru ca problema mea am impresia ca face parte din mai multe forumuri, asa ca l-am ales pe cel general. Sper sa fie ok.

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 7 Februarie 2018
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Norma de venit it eliminata marius1975_2 marius1975_2 In Arges normele de venit pe IT au fost eliminate ceea ce inseamna ca trebuie sa trecem in sistem real #-o In alte judete s-a procedat similar? (vezi toată discuția)
Plata tva pfa cu norma de venit facturi in strainatate leosimi leosimi Buna seara, In viitorul apropiat urmeaza sa am contract de colaborare cu o firma din Anglia. Pana acum se pare ca o sa-mi desfasor activitatea sub forma ... (vezi toată discuția)
Colaborare persoana juridica cu platforma upwork lucian_crb lucian_crb Salut! Nu stiu daca pana acum s-a mai intalnit cineva cu aceasta problema, dar sper ca cineva de aici sa ma poata ajuta. De ceva timp desfasor activitate ... (vezi toată discuția)