avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Pot sa deschid coletul pana primesc raspuns de la ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Pot sa deschid coletul pana primesc raspuns de la sesizare

Buna ziua,
Revin cu problema coletului primit pe care desi am platit suma de 59ron , desi era specificat pe colet "GIFT", am facut sesizari la Autoritatea Vamala si la Posta Romana. Cei de la Autoritatea vamala, la care am fost personal cu coletul, sa constate ca e nedesfacut, au spus ca coletele care au trecuta o valoare mai mare de 45euro se taxeaza cu 19% din diferenta pana la suma trecuta pe colet. + ca ei au spus ca vamuirea se poate si fara sa desfaca coletul si ca pot desface linistit coletul. Eu nu stiu sa nu se desfaca coletul la vamuire, ca doar nu e vorba de un transport cu tirul sau mai stiu eu ce.orice colet cand i se face vamuirea se desface ca sa se vada continutul.Eu as vrea sa desfac coletul ca sa se poata bucura copilul de cele primite dar ma gandesc ca daca cei de la autoritatea vamala cer sa vada coletul si o sa-l vada deschis or sa zica ca am scos ceea ce era de valoare si ca putem declara orice despre continutul coletului. Nu de alta dar daca dreptatea este de partea mea ma gandesc sa-i dau in judecata . Eventual cu tot tacamul(televiziune, ziare, etc) ca in felul acesta poate se gandesc de 2 ori pana sa-si bata joc de oameni.
As dori si eu un sfat daca se poate ca sa stiu daca are rost sa ma agit si daca pot sa desfac coletul pana sa vina sesizarea de la ei in cele 30 zile lucratoare(desi ei m-au asigurat ca nu dureaza mai mult de 10)

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 20 Octombrie 2009
MikaD., utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:57, 21 Octombrie 2009
Dupa decaderea termenului stabilit de catre autoritatea vamala respectiv 10 zile
daca pana la acea data nu se onoreaza obligatia asumata,aveti dreptul sa desfaceti coletul .
Aveti cunostiinta despre ceea ce ar trebui sa contina coletul?
Care sunt motivele care va determina sa aveti nesiguranta asupra continutului coletului?
Este bine sa analizati temeinic starea coletului,respectiv daca prezinta urme evidente care sa ateste ca acesta ar fi putut fi desfacut de catre persoane neautorizate.
In situatia in care evidentiati lipsuri ,intre continutul coletului si cea ce aveti stiinta ca a fost in fapt expediat ,puteti demara actiuni

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colet extern oprit la vama Raluca Denise Raluca Denise Buna seara, Am primit un colet extern, din Rusia. Continutul: oje. Am fost la oficiul postal nr. 5, iar doamna de acolo mi-a sfasiat in fata ambalajul si ... (vezi toată discuția)
Dhl imi cere coletul inapoi, dupa livrare! exterminator86 exterminator86 Buna ziua dragilor, Va prezint in continuare o situatie tipic romaneasca :O : Detin o firma care are ca domeniu de activitate vanzarea en gros si en ... (vezi toată discuția)
Tva pentru produs achizitionat in ue ? in2ition in2ition Buna ziua, Urmeaza sa primesc un colet din Statele Unite. Este vorba de un laptop, care a fost achizitionat in UK si trimis in Statele Unite. Am factura ... (vezi toată discuția)