avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Posesie marijuana pentru consum - minor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Posesie marijuana pentru consum - minor

In urma cu 6 luni, pe perioada Untold 2017 (pe 3 August), in Cluj, am fost prins de catre un corp de securitate al camping-ului dedicat evenimentului cu o hartie cu 1g de marijuana in ea. Am dat declaratie la fata locului (in fata camping-ului), spunand ca fusese achizitionata in urma cu cateva saptamani, in ultima saptamana de liceu; stiind ca sunt multi dealeri intr-un anumit liceu din Bucuresti. M-am dus acolo, in fata liceului, si am intrebat cine imi poate vinde marijuana. Un individ mi-a spus ca ma poate ajuta, i-am dat 60 de lei si am plecat. Intentia mea a fost sa incerc pentru prima oara marijuana la ceea ce a fost si primul meu festival, dar - nu s-a mai intamplat. Am declarat toate acestea, si este adevarul adevarat.

Domnii politisti mi-au spus ca in cel mai rau caz voi fi sunat dupa 3-4 saptamani de pe un numar necunoscut, sa ma prezint in Cluj, singur (desi sunt minor), ca sa dau declaratie. Apoi, mi-au spus ca probabil nu mi se va intampla nimic, sa "iau asta ca pe o lectie de tinut minte", si sa ma duc sa ma distrez fara griji.

Astazi, 7 februarie 2018, am fost sunat de pe un numar de telefon fix, de catre un corp Diicot. Am fost chemat pe data de 27 februarie, la o anumita adresa, spundandu-mi-se ca nu sunt chemat sa dau declaratie, ci doar la o "discutie pe mai multe planuri: pe plan legal, medical, psihologic, etc", si mi s-a mai spus sa nu imi fac griji . Mi s-a spus sa ma prezint cu un parinte la adresa data, si sa avem amandoi un act de identitate la noi. Cautand pe internet, nu am gasit nicio institutie la adresa data, ceea ce mi se pare un pic ciudat.

As avea cum sa sun inapoi numarul de pe care am fost apelat (mi s-a spus ca acela este numarul de contact la care pot suna) si sa reprogramez aceasta "intalnire" la aproximativ 3 saptamani dupa data la care am fost chemat initial? (dupa 3 saptamani implinesc varsta de 18 ani si ma voi putea prezenta singur). Ce se poate intampla mai departe? Sfaturi?

Se poate dispune renuntarea la urmarire penala.

Daca se dispune trimiterea in judecata se poate aplica o.masura educativa neprivativa de libertate.

Veti fi inclus intr un program de consiliere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deținere de droguri pentru consum propriu mada9710 mada9710 Am fost găsit la untold ediția 2018 cu două țigari cu marijuana atunci mi sa întocmit un proces verbal și mi sa spus că dacă nu voi fi contactat în ... (vezi toată discuția)
Consum de marijuana Asdfghe123 Asdfghe123 Buna ziua, am fost reclamat de un vecin posibil schizofrenic ca fac trafic de droguri, iar ieri am fost chemat la diicot sa dau declaratie dar nu stiam ca din ... (vezi toată discuția)
Vor avea elevii cu adevarat transport gratuit? Corinaa17 Corinaa17 In urma cu cateva saptamani am auzit la stiri ca Guvernul a aprobat o Ordonanta de urgenta prin care elevii vor beneficia de trasport gratuit spre scoala pe o ... (vezi toată discuția)