avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... diferenta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

diferenta

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care este diferenta dintre un contract de munca pe perioada determinata si un contract de munca pe perioada nedeterminata?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: lavinia georgescu , utilizator 17:29, 20 Octombrie 2009
Contract durata determinata = D
Contract durata nedeterminata = N

Diferente:
1. durata: unul este limitat la o perioada de timp, altul nu.
2. modul in care inceteteaza: D inceteaza prin ajungerea la termen, fara concediere, preaviz, demisie etc. La sfarsitul duratei pentru care a fost incheiat (daca partile nu doresc prelungirea), angajatorul va emite o decizie de incetare a contractului, fara preaviz sau plati compensatorii, sau alte avantaje.
N nu poate inceta astfel, si poate inceta prin: acordul partilor (dat la momentul incetarioi), demisie, concediere.
Fireste ca, in termenul pentru care a fost incheiat, si D poate inceta prein demisie, concediere etc.
In cazul in care D inceteaza prin ajungere la termen, beneficiati de somaj.

In rest, exista in C. muncii prevederi exprese prin care toti salariatii au acelasi drepturi, indiferent de durata contractului.
multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz in cazul contractului de munca pe durata determinata cld cld Buna, In cazul in care contractul meu de munca este unul pe durata determinata mai trebuie sa respect termenul de preaviz? Motivul pentru care intreb ... (vezi toată discuția)
Incetarea unui contract de munca pe o perioada determinata drusnac19 drusnac19 Buna. Acum cateva zile mi-am semnat preavizul si sunt in ultima saptamana. Acum mi se ofera o marire de salariu daca raman, dar numai daca accept contract de ... (vezi toată discuția)
Incetare contract AndreeaNec AndreeaNec Buna ziua! Din anul 2013 lucrez la o firma privata. In toti acesti ani, contractul individual de munca a fost reinnoit fara stirea mea si fara a semna ceva ... (vezi toată discuția)