avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz in serviciu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz in serviciu

In cazul pe care l-am expus in urmă cu două săptămâni cu abuzul in serviciu a directorului,fapta s-a petrecut inainte de a se modifica acel articol din codul penal si plângerea a fost depusă tot înainte de modificarea acelui articol. Intrebarea mea este,procurorul de caz nu trebuia să ia in considerare vechiul articol? Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Misha23 , utilizator 21:03, 7 Februarie 2018
Era cumva sanctiunea mai aspra in vechiul articol?
Da,pentru că se sanctiona si incalcarea unei legi secundare. Procurorul de caz in motvatie spune ca fapta exista,a produs efecte dar nu mai e prevazuta in legea penală.

Cabinet de Avocat "Dragos Barnea Madalin" a scris:

Era cumva sanctiunea mai aspra in vechiul articol?

Se aplica legea penală mai favorabilă.
Dacă doriți să faceți plângere împotriva soluției mergeți cu ordonanta la avocat pentru analiza.
Dacă faceți plângere aiurea la instanța o sa va oblige statul la cheltuieli de judecată.
Mulțumesc foarte mult pentru răspuns.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Se aplica legea penală mai favorabilă.
Dacă doriți să faceți plângere împotriva soluției mergeți cu ordonanta la avocat pentru analiza.
Dacă faceți plângere aiurea la instanța o sa va oblige statul la cheltuieli de judecată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala suspendare permis alexandruuu99 alexandruuu99 Buna ziua! Ma puteti ajuta va rog frumos cu niste informatii? Lucrez ca sofer de 15 ani si nu am avut niciodata probleme cu legea. Mi-a fost suspendat ... (vezi toată discuția)
La ce art de lege se incadreaza abuzul in serviciu ? mihaela2007 mihaela2007 seful unui serv din cadrul unei primarii a refuzat sa treaca in procesul verbal ceea ce au consemnat subalternii sai , care m-au asigurat ca vor trece toate ... (vezi toată discuția)
Plangere penala impotriva conducerii scolii mihai lupu mihai lupu Buna ziua, Copilul meu impreuna cu clasa lor au fost mutati intr-o sala de biblioteca la scoala unde stau foarte ingramaditi(culoarele intre banci au maxim ... (vezi toată discuția)