avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere contraventionala suspendare permis
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere contraventionala suspendare permis

Buna ziua! Ma puteti ajuta va rog frumos cu niste informatii?
Lucrez ca sofer de 15 ani si nu am avut niciodata probleme cu legea. Mi-a fost suspendat permisul de conducere pe nedrept la o intersectie pentu un motiv inventat. Agentul rutier a zis ca imi suspenda permisul ca asa vrea el. I-amfacut si plangere penala.
Am formulat plangere si am depus-o la judecatorie, dar mi-au trimis acasa o adresa in care mi-au solicitat ca in termen de 10 zile sa arat motivele de fapt si de drept pe care se intemeiaza cererea si sa certific inscrisurile. Concret, ce trebuie sa scriu la motive de fapt? Ce trebuie sa scriu la motive de drept?Vreun articol de lege?In plangere am mentionat clar cum s-au intamplat lucrurile, cu subiect si predicat. Nu am cunostinte juridice si nici bani sa dau la un avocat sa imi faca plangerea. Am 2 copii si sotia a ramas si fara loc demunca recent. O sa fiu dat afara si eu daca raman fara permis. Faceti un bine la 2copilasi daca ma ajutati si unui om batjocorit de politie. Va multumesc anticipat, astept raspuns daca ma puteti ajuta.

Daca nu aveti martori, o sa fie greu sa dovediti ca aveti dreptate.

Motivele de fapt inseamna sa aratati intocmai cum s-au petrecut faptele; iar motivele de drept trebuie sa analizati ce articol de lege a fost incalcat de politist in momentul incheierii procesului verbal.

Va trebui sa analizati daca procesul verbal este corect intocmit repectand prevederile legii: Ordonanta 2/2001 privind regimul contraventiilor precum si daca exista incalcari cu privire la prevederile codului civil.

Cererea depusa de dvs. trebuie sa respecte intocmai prevederile art.200 din codul de procedura civila, cu privire la continutul unei cereri de chemare in judecata.

Cerere depusa de dvs. trebuie timbrata cu 200 lei.

Inscrisurile anexate cererii, daca nu sunt in original, trebuie certificate conform cu originalul.

p.s. problemele pe care doriti sa le solutionati in instanta, este bine ca, macar in prima faza, sa apelati la un specialist in domeniu.
Pentru câte zile v-a fost suspendat permisul? Pentru care faptă?
Martor este cel care era cu mine in masina.
Am timbrat, este platita taxa aceasta.

30 de zile, neacordare de prioritate vehiculelor care au acest drept. Repet, nu era nicio masina in intersectie, a fost un abuz.

In situatia mea ca a comis un abuz, m-a amendat pentru o fapta inventata, ce articol de lege trebuie sa mentionez?


Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Deocamdată d-voastră răspundeți nu agentul, așa că nu vă mai luați de el.
În plângere ați solicitat în principal anularea pv. contravenție și în secundar să se dispună înlocuirea sancțiunii cu avertisment?Motiv- pericolul social al faptei a fost scăzut având în vedere că nu era nici un vehicul în acel moment, având în vedere situația d-voastră precară (explicați ....) că această sancțiune este disproporționată în raport cu fapta, etc...Baftă!!!!!!!!
Multumesc, m-ati lamurit... Am solicitat doar anularea procesului verbal de contraventie, dar voi cere si inlocuirea sanct. cu avertisment. Sanatate multa va doresc! As fi apelat la un avocat, dar mi-e si rusine sa va spun cati bani am in portofel.. nu mai pierdeam vremea pe forum.

Alte discuții în legătură

Preschimbare amenda cu suspendare permis in avertisment Florin111 Florin111 Mi s-a incheiat proces verbal pentru neacordare prioritate si pe langa amenda s-a luat masura complementara a ssupendarii permisului pe 30 de zile .Urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala aurelbroscaru aurelbroscaru Am fost oprit de masina pol rutiere,in momentul cand vroiam sa garez masina in curte, cerandu-mi-se actele. Mi s-a intocmit p.v. contraventional pentru ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv politia rutiera - o fapta din cele doua nu exista tescoandreas tescoandreas Buna ziua, Am fost oprit de un echipaj de la Politia Rutiera in aceasta seara. Am fost sanctionat contraventional cu Amenda contraventionala pentru ca am ... (vezi toată discuția)