avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere contraventionala suspendare permis
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere contraventionala suspendare permis

Buna ziua! Ma puteti ajuta va rog frumos cu niste informatii?
Lucrez ca sofer de 15 ani si nu am avut niciodata probleme cu legea. Mi-a fost suspendat permisul de conducere pe nedrept la o intersectie pentu un motiv inventat. Agentul rutier a zis ca imi suspenda permisul ca asa vrea el. I-amfacut si plangere penala.
Am formulat plangere si am depus-o la judecatorie, dar mi-au trimis acasa o adresa in care mi-au solicitat ca in termen de 10 zile sa arat motivele de fapt si de drept pe care se intemeiaza cererea si sa certific inscrisurile. Concret, ce trebuie sa scriu la motive de fapt? Ce trebuie sa scriu la motive de drept?Vreun articol de lege?In plangere am mentionat clar cum s-au intamplat lucrurile, cu subiect si predicat. Nu am cunostinte juridice si nici bani sa dau la un avocat sa imi faca plangerea. Am 2 copii si sotia a ramas si fara loc demunca recent. O sa fiu dat afara si eu daca raman fara permis. Faceti un bine la 2copilasi daca ma ajutati si unui om batjocorit de politie. Va multumesc anticipat, astept raspuns daca ma puteti ajuta.

Daca nu era nicio masina in intersectie , atunci cui n-ati acordat prioritate ?
Pentru a avea sanse trebuie sa probati ceea ce afirmati.Ar fi indicat daca ati mai avea inca un martor care a fost in acel moment in intersectie.Oricum e foarte buna sugestia ca in subsidiar sa cereti inlocuirea sanctiunii cu avertisment.
Eu cred ca procesul-verbal poate fi anulat din capul locului ca netemeinic, daca nu se specifica in cuprinsul lui la care autovehicul nu ati acordat prioritate. Mi se pare culmea ridicolului sa se incheie p.v. de contraventie pentru neacordarea prioritatii, fara sa fie identificat niciun autuvehicul la care sa nu se fi acordat prioritate. Sau poate se specifica in p.v. ???
Se specifica in procesul verbal numarul unui autovehicul, dar care a aparut in zona intersectiei dupa 1minut de cand ajunsesem eu. Nici vorba de neacordare de prioritate.
Politistul a mentionat numarul de inmatriculare al unui tir in procesul verbal, dar care a aparut in intersectie dupavreo 40 de secunde de cand eu trecusem de sensul giratoriu. nu am cum sa il chem ca martor pe acel sofer de tir ca am inteles ca instanta o sa imi ceara adresa lui, nume, prenume si nu am cum sa fac rost de ele.am indicat ca martor doar persoana care era cu mine in masina. Inca o intrebare: un fost coleg de-al meu are o matusa judecator si mi-a zis sa cer sa dovedeasca politia cu probe foto video si sa probeze fapta penntru care m-au sanctionat conform jurisprudentei CEDO. A spus ca daca mentine judecatorul sanctiunea desi politia nu demonstreaza este nelegal.asa este?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preschimbare amenda cu suspendare permis in avertisment Florin111 Florin111 Mi s-a incheiat proces verbal pentru neacordare prioritate si pe langa amenda s-a luat masura complementara a ssupendarii permisului pe 30 de zile .Urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala aurelbroscaru aurelbroscaru Am fost oprit de masina pol rutiere,in momentul cand vroiam sa garez masina in curte, cerandu-mi-se actele. Mi s-a intocmit p.v. contraventional pentru ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv politia rutiera - o fapta din cele doua nu exista tescoandreas tescoandreas Buna ziua, Am fost oprit de un echipaj de la Politia Rutiera in aceasta seara. Am fost sanctionat contraventional cu Amenda contraventionala pentru ca am ... (vezi toată discuția)