avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Penalizări abuzive și comportament nepotrivit față ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Penalizări abuzive și comportament nepotrivit față de colegii de muncă. Cum putem opri aceste lucruri?

Lucrez la un magazin,si s-au "trezit" doua fete cu chef de sefie!una dintre ele a spus ca la greseli suntem penalizati adaugand o ora in plus in program(neplatita),iar una ca ne ia 20€ pe greseala,iar in contract nu este nimic mentionat de genul!Nu mai spun si faptul ca ne spune ca "ne ia dracul"sau ca il "vedem pe dracul" daca mai facem greseli!Mi se pare ok sa se faca penalizari dar nu abuziv si iarasi nu mi se pare ok sa ni se vorbeasca asa!
Ultima modificare: Vineri, 9 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: AMary123 , utilizator 22:57, 10 Februarie 2018
Astazi am aflat ca se va mai pune in aplicare o sanctiune de 10€,persoanelor care gresesc in acte,noi ca si vanzatoare,avem obligatia ca la sfarsitul programului sa facem si registrul de casa plus registrul de seif(pe langa inchidere si monetar),iar la atributiile angajatului nu este mentionat nimic de intocmirea acestor documente!va multumesc!
În calitate de vânzâtor cu sarcina de a încasa contravalorea bunurilor vândute sunteti obligatâ sâ tineti o casâ de marcaj si deci si registrul pe casa pt casa pe care o aveti în sarcina de serviciu.
Nu sunteti obligatâ sâ faceti registrul general de incasâri (dacâ existâ mai multe case de marcaj) si nici vreun registru de seif !
Ultimele douâ sunt în sarcina unui responsabil de magazin.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Februarie 2018
Demos, utilizator
Buna ziua!exact la asta ma refer si eu: registrul de vanzari plus registrul de seif,iar noi ca si agenti comerciali,avem in atribuitie( obligatia)si intocmirea actelor!
Nu cred c-ati înteles ceea ce v-am scris!
Existâ mai multe tipuri de vânzâtori: vânzâtor-consilier, vânzâtor-încasator-consilier, responsabil de casâ (deci agent încasator simplu), etc... .
Totul depinde de organizarea magazinului si formula utilizatâ în CIM la definirea sarcinilor de muncâ.
Un vânzâtor-consilier este prezent pe lângâ client, îl ajutâ sâ probeze, sfâtuieste estetic, etc..., dar nu are responsabilitatea de a tine casa, aceasta este tinutâ de o casieritâ, un responsabil de casâ, etc... .
În magazinele mici cu casâ de marcaj unicâ, numai unul dintre vânzâtori are cheile casei de marcaj.
Deci, dacâ în CIM-ul dvs este prevâzutâ gestiunea unei case de marcat cu încasare de bani si liberare de bon fiscal, aveti obligatia de a face la sfârsitul programului dvs de muncâ predarea registrului de casâ + încasârile zilei superiorului dvs ierarhic.
Este deci posibil ca sâ nu existe decât o singurâ casâ într-un magazin, caz în care registrul de casâ + încasârile zilei reprezintâ registrul general de incasâri si registrul de seif pe ziua respectivâ (dacâ programul dvs de lucru coincide cu programul de deschidere al magazinului)!
Din ceea ce descrieti nu se întelege exact încadrarea si sarcinile de muncâ prevâzute de CIM-ul dvs, nu se întelege exact tipul de organizare al magazinului, etc... .
Dacâ vreti un râspuns pe mâsurâ, ca la croitor, dati vâ rog mâsurile.
Sanctiunile nu pot fi nici luate, nici aplicate în general, când se constatâ o eroare este obligatia ierarhiei de a dispune efectuarea unei cercetari disciplinare, cercetare care trebuie sâ conducâ la o concluzie clarâ pe care dvs (sau autorul erorii) aveti dreptul s-o contestati.
Numai dacâ erorile au un caracter repetitiv se poate avertiza si eventual licentia, dar, totul conform procedurilor prevâzute în Codul Muncii.
Buna seara!Sunt si casiera si agent vanzari intr-un magazin mare,(tinute vestimentare)!Va multumesc pt ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionari publici: agent fiscal si casier - ce responsabilitati au? geanina.valean geanina.valean Buna ziua, Va deranjez cu urmatoarea intrebare: - la o primarie de comuna, in cazul in care exista 2 functionari publici, unul angajat ca agent fiscal la ... (vezi toată discuția)
Fisa post casier valuta t.simona t.simona Va rog daca ma poate ajuta cineva cu un model pt Fisa postului casier valuta. Multumesc Simona (vezi toată discuția)
Ordinul gestionarilor+fisa de post Doina Elena Doina Elena Va rog puteti sa ma ajutati cu ordinul gestionarilor? M-ar interesa si o fisa de post pentru casier din cadrul comp.contabilitate. multumesc. (vezi toată discuția)