avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Comunitate conventionala - includerea unui imobil ca ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Comunitate conventionala - includerea unui imobil ca bun comun

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea speta:
Doresc incheierea unei conventii matrimoniale intre soti prin alegerea comunitatii conventionale si includerea in comunitate, ca bun comun, un imobil dobandit de unul dintre soti, anterior casatoriei, prin programul Prima Casa.
Ma intereseaza daca este necesar acordul Statului/Bancii pentru incheierea acestei conventii.
Mentionez ca interdictia de instrainare de 5 ani este depasita, imobilul fiind achizitionat acum 6 ani, insa nu cred ca poate fi considerata instrainare..
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:31, 8 Februarie 2018
bineinteles ca e instrainare.. nu va mai avea un proprietar , practic se instraineaza o cota catre sot. Trebuie acordul bancii si fondului de garantare.
Multumesc pentru raspuns!
Sa inteleg ca imi trebuie acordul bancii si al fondului chiar daca au au trecut cei 5 ani ce vizau interdictia de instrainare?
Nu are legatura cu cei 5 ani, va trebuie oricum acordul lor. In 5 ani nici nu va puteti gandi sa vindeti, dupa 5 ani, puteti vinde, insa cu acordul lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum procedez ca un bun propriu sa devină bun comun? Nicolae83 Nicolae83 Acu trei luni am cumpărat un apartament prin programul prima casa fiind necăsătorit si doresc ca viitoarea mea soție sa beneficieze si ea de drepturi ... (vezi toată discuția)
Drept proprietate gherea gherea Buna ziua, Sunt casatorita, avem doi copii minori, si as dori sa cumpar un apartament dar cum sa procedez ca sotul sa nu ai drept asupra imobilului? Avem ... (vezi toată discuția)
Se poate modifica titlul de proprietate? diana123456 diana123456 Impreuna cu prietenul meu am cumparat un apartament prin programul prima casa 4. La anul dorim sa ne casatorim si deoarece nu am putut fi trecuti amandoi in ... (vezi toată discuția)