avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Casa de pensii Târgoviște
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Casa de pensii Târgoviște

Bună ziua.
Sunt o pers cu handicap de gradul unu de invaliditate permanent. De 2 luni de zile casa de pensii îmi face oprire pe pensie de 200 Ron. Adică de la 650 Ron îmi mai dă 450 Ron .Din motiv că un funcționar a făcut greșeală în 2014 SI mi-a mărit pensia cu ceva. 63 Ron.Eu nu am observat această mărire SI in termen de 3 ani sau strâns ceva (2400 Ron).
Eu nu sânt de acord să restituie această sumă. Știu că cine greșește să plătească, așa e normal într-o țară europeană. Am fost dat în judecată de casa de pensii, am băgat avocat dar din păcate avocatul meu a greșit adresa trimițând la casa de pensii Bucuresti. Iar termenul meu de 15 zile recurs a expirat.- Acum ce mai pot face?. Nu pot trai cu o pensie de 450 Ron din cauza unor funcționari incompatibili.
Rog răspuns.
- Cu stima ai respect
Savin T.
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: procesomanul , utilizator 10:12, 16 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Eu sunt din Targoviste iar casa de pensie, in opinia mea, este o casa problema pentru judeţul Dambovita. Eu personal am avut “meciuri” cu aceasta institutie si voi mai avea. Asa ca, va dati seama ca voi fi destul de impartial fata de instituţie. Asa gandeam si eu pina mai acum doi ani de zile ca Dvs, “cine greseste sa platesca”, dar din pacate, aici, lucrurile nu stau chiar asa. Ca sa intelegeti mai bine aceasta problema, va voi da, mai intii, un exemplu practic din viata cotidiana. Un gestionar vinde marfa unui client, dupa care intocmeste o factura cu cantitate vanduta si valoarea acesteia. Din gresala (neatentie), in loc sa-i livreze cantitatea de pe factura, ii livreaza mai mult decat era trecut pe factura. Beneficiarul pleaca iar la destinatie (depozitul lui) constata acest plus de marfa. Nefiind cinstit fie ca o ascunde, fie ca o livreaza unei persoane de incredere fara acte. Banii care provin din plusul din marfa si-i baga in buzunar. Nimeni nu stie de ei. Nu sunt evidentiati in nici un act. Pagubas este gestionarul. Nu are cu ce face dovada ca i-a dat marfa in plus. A gresit, va plati. Situaţia Dvs vizavi de casa de pensie, consta cu totul in alti mod. Functionarul care v-a facut calculul cu 63 roni in plus pe luna, fata de suma cuvenita, bine-nteles ca este gresala lui. Numai ca acesta valoare greşită se regăseşte in decizie gersita pe care a emis-o. Adica si acei 63 de roni exista in deczie (acte de evidenta in cazul nostru), nu ca marfa fara act cum se regăseşte in explul de mai sus. Cu alte cuvinte, functionarul nu avea cum sa-si insuseasca el aceşti bani ! Din contra, aceşti bani apare in buzunarul Dvs, conform actului existent. Deci este considerat, conform actului, ca foloase de mijoace necuvenite. Ca Dvs nu aveati cum sa stiti de provenienta acestui plus de bani si i-ati cheltuit, nemaiavand de unde sa-i dati inapoi, nu puteti fi absolvit de nerestituirea lor. Mai ales ca apartin statului. De vina in acesta problema este avocatul, care v-a luat banii degeaba pe proces. Eu nu am nici macar studii superioare dar tot inteleg fenomenul. El ca avocat stia de acest lucru dar interesul oricarui avocat este de a castiga bani. Cu trimesul pe la Bucuresti, probabil ca pierzand la fond (Tribunal Targoviste) a facut recus la Curtea de Apel Bucuresti. Altfel nu-mi explic de ce a ajuns acolo. Dupa parerea mea nu mai aveţi nimic de facut si banii trebuiesc recuperati confom articolului 107, aliniatele (1) si (2) din leg. 263/2010 (legea pensiilor)
SECŢIUNEA a 7-a
Stabilirea şi plata pensiilor
Art. 107
(1) În situaţia în care, ulterior stabilirii şi/sau plăţii drepturilor de pensie, se constată diferenţe între sumele stabilite şi/sau plătite şi cele legal cuvenite, casa teritorială de pensii, respectiv casa de pensii sectorială operează, din oficiu sau la solicitarea pensionarului, modificările ce se impun, prin decizie de revizuire.
(2) Sumele rezultate în urma aplicării prevederilor alin. (1) se acordă sau se recuperează, după caz, în cadrul termenului general de prescripţie, calculat de la data constatării diferenţelor.

Termenunl general de prescriptie este de 3 ani. De aceea la data cand s-a constatat acesta diferenţa in plus, debitele vi s-a calculat pe trei ani in urma.

Ultima modificare: Joi, 8 Februarie 2018
procesomanul, utilizator
Acești bani mi-au fost dați în 3 ani SI eu trebuie să-i returnez intr-un ( 1 an ) . Am primit 63 Ron /luna .Dar trebuie să Returnez 200 Ron/luna. Cum se poate trăi cu 450 Ron/luna ( Funcționarule public) plătit din bani noști ?. Coșul zilei,medicamentele lunare etc. Pentru că avem angajați incapabili care au fost angajați pe cine știe ce criterii bine știute .. ( Pile )..
Mulțumesc.
Ultima modificare: Joi, 8 Februarie 2018
ContSters305277, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Debitul acumulat(2400 lei) trebuie rambursat in 3 ani(termenul general de prescriptie).
Faceti o intelegere cu ei ca diferenta pe care o mai aveti de plata sa se faca in transe egale pana la expirarea termenului general de prescriptie.
De ex:
2000: numarul de luni ramase pana expirarea termenului general de prescriptie.


Am o intrebare pentru utilizator, daca mai este pe faza si vrea sa-mi raspunda.
In ce an a emis functionarul de la casa de pensii Targoviste, decizia de pensie de invaliditate gradul I ?
In anul 2017
Ultima modificare: Joi, 8 Februarie 2018
ContSters305277, utilizator

Alte discuții în legătură

Aplicarea legii in litera si spiritul ei Carp Mircea Carp Mircea Legea 263/2010 Articolul 107 (1) In situatia in care, ulterior stabilirii si/sau platii drepturilor de pensie, se constata diferente intre sumele stabilite ... (vezi toată discuția)
Indice de corectie ilincamob ilincamob Intrebare:Am iesit la pensie anticipata partiala in august 2011 cu un punctaj de 0,9896puncte, adica aproape un punct .La aplicarea indicelui de corectie ... (vezi toată discuția)
Termen prescripție feodosia feodosia Buna ziua. Rugăm sfatul unui SPECIALIST COMPETENT. La sfîrșitul anului 1999(decembrie), prin decizia fostei Direcții Generale de Muncă și Protecție ... (vezi toată discuția)