avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce se intampla daca nu declar cine a condus?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce se intampla daca nu declar cine a condus?

Buna ziua, daca nu declar cine a condus autovehiculul in data x la ora x ce se poate intampla? Primesc amenda?
Cel mai recent răspuns: Marius Vi , utilizator 13:51, 8 Februarie 2018
Mai apare o amenda in plus, pe linga cele care i se imputa proprietarului (considerat faptas pentru cele savirsite de sofer) :
Articolul 102
(1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:
................................
14. necomunicarea de catre proprietarul sau utilizatorul unui vehicul, la solicitarea politiei rutiere, a identitatii persoanei careia i-a incredintat vehiculul spre a fi condus;
...............................................................................................
Ultima modificare: Joi, 8 Februarie 2018
latka, utilizator
Am inteles deci si faptele, am crezut ca poate doar amenda ca nu declara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa ma acuz singur? daca ca martor am spus ca am parcat ... Alexa56435 Alexa56435 Trebuie sa ma acuz singur? Daca ca martor am spus ca am parcat unde a fost interzis. Trebuie sa dau mai multe informati cine cand ce? Ma refer ca primesc ... (vezi toată discuția)
Procedură instiintare radar ..suspendare permis Luciann739 Luciann739 Buna ziua,am și eu o intrebare Recent am primit acasă o notificare de Aviz de Instiintare prin poștă!Cum nu poate fii decat de la Poliția Rutiera automat ... (vezi toată discuția)