Buna seara! Anul acesta in mai voi avea casatoria civila! Viitoarea sotie are un copil de 7 ani dintr-o alta relatie. Tatal copilului nu a vrut sa mai aiba de a face cu ea cand a aflat ca e insarcinata,asa ca in afara de faptul ca a recunoscut copilul in certificatul de nastere,nu a mai avut nici o treaba cu ei! Nu plateste pensie alimentara,nu i-a cauta,nu si-a vizitat copilul...absolut nimic! Noi in afara de cununie,mai asteptam si o fetita,tot in acea perioada a cununiei! Intrebarea mea este: Daca ne casatorim si vom mai avea si o fetita,am putea cumva sa trecem si baiatul pe numele meu? Adica daca tatal ar semna la notar cum ca renunta la drepturile sale asupra copilului si este decazut din drepturi,poate eventual sa-si retraga si numele? Ideea este ca eu sunt in Anglia si ca sa-i aduc aici,e nevoie de acordul tatalui si de fiecare data pt orice,e nevoie de acordul tatalui. Un tata care e foarte greu de gasit,e total dezinteresat si are mari probleme cu alcolul! Se poate face ceva in privinta asta,o metoda simpla si eficienta? Va multumesc anticipat! Astept raspunsurile d-voastra,o seara buna!
Buna seara,
1. Cu privire la baiat va trebui sa-l adoptati si tatal natural trebuie sa fie deacord.
2. Cu privire la iesirea din tara o sfatuiesc pe mama sa formuleze o cerere in instanta pentru o perioada de 3 ani astfel incat sentinta sa tina loc de acord al tatalui.
Multumesc pt raspuns. Pai sincer la noi in tara procedura de asoptie e crunta,plus ca in situatia de fata mi se pare penibil sa fie vb de asa ceva! Adica ma casatoresc cu mama sa,o sa aiba si o sora...chiar asta e singura cale? E mai mult decat absurd!