avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Ma obliga legea sa platesc pensie alimentara daca sotia nu vrea sa divorteze?
Cel mai recent răspuns: lebebe , utilizator 15:30, 9 Februarie 2018
.... Legea va poate obliga sa platiti pensie alimentara...... chiar si daca "actuala" sotie nu vrea sa divorteze, dar cu o conditie, cum ar fi, - sa existe un copil dintr-o relatie/casatorie anterioara...
Copilul este al nostru eu am vrut sa divortez la notar dar nu ne intelegem asupra pensiei alimentare .pina divortam la tribunal sint obligat sa-i dau pensie alimentara?

Ultima modificare: Vineri, 9 Februarie 2018
gi-jane2, moderator
Teoretic, nu puteţi fi condamnat legal pentru neplata pensiei alimentare, care, în cazul dvs. nu există.Fiind tatăl copilului, aveţi obligaţia legală de a întreţine copilul, în mod solidar cu mama copilului, conform Legii 272/2004, dar legea nu prevede şi sancţiuni. Copilul acela mănâncă, se îmbracă, stă la căldură, i se spală haine, este transportat la medic, la grădiniţă, la şcolă, astea costă...totuşi, dvs. sunteţi tată?
Nu v-am zis ca eu contribui cu o suma in fiecare luna dar ea nu recunoaste bani i-am dat in mina si nu pot dovedi! De asta intrebam daca patesc ceva in cazul de fata. Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pensiei de întreținere. cum pot fi sigur că banii sunt folosiți strict în interesul copiilor? familistu familistu Buna seara, Proaspăt divorțat si deja probleme cu fosta sotie. Nu are serviciu, nici intentia din cate se pare dar in schimb pune problema la plata ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere: care e cota corectă când părintele nerezident mai are un copil din căsătoria actuală? Dalinacristina Dalinacristina Buna ziua. Va rog sa ma ajutați cu o speță. Tatăl are 2 copii, unul din prima căsătorie, major, la facultate, 20 ani, si o minora din a doua căsătorie. ... (vezi toată discuția)
Vreau să depun pensia de întreținere într-un pe numele minorei, nu s-o trimit lunar fostului soț. pot obține acest lucru printr-un proces? corina25caval corina25caval Pot initia un proces in urma caruia se poate stabili ca eu sa nu ii mai trimit fostului sot pensie alimentara si sa o depun intr-un cont pe numele minorei? (vezi toată discuția)