avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Termen inmatriculare masina + sanctiuni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Termen inmatriculare masina + sanctiuni

Buna ziua,

Am achitionat o masina in Bucuresti la mana a doua ce trebuie sa o inmatriculez. As dori sa stiu daca se intampla ceva daca nu o pot inmatricula in primele 30 de zile de la data in care am cumparat masina si ce se intampla.

Nu am primit nimic concret pana acum si daca exista vreo sanctiune care este aceea daca nu circuli cu masina dupa cele 30 de zile.

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 05:24, 9 Februarie 2018
Nefinalizarea procedurii de inmatriculare auto in termen de 30 de zile de la intocmire document de achizitie atrage sanctiuni pecuniare
Acelasi raspuns l-am primit si la postul anterior. Imi puteti da exact despre ce este vorba si despre ce sanctiuni vorbim ?
Codul rutier

Art.101. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
4. neîndeplinirea obligaţiilor de preschimbare a certificatului de înmatriculare sau de înregistrare a autovehiculului ori remorcii în cazurile prevăzute de lege;

Art.112. – (1) Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia se reţine de către poliţia rutieră în următoarele cazuri:
t) deţinătorul vehiculului nu a preschimbat certificatul de înmatriculare sau de înregistrare, în conformitate cu prevederile legale;
(2) În situaţiile prevăzute la alin.(1) lit.b ), c), e), g), k), o), p), r) şi s), la reţinerea certificatului de înmatriculare sau de înregistrare, poliţistul rutier eliberează conducătorului de vehicul o dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie, iar în cazurile prevăzute la alin.(1) lit. a), d), f), h), i), j), l), m), n), t) u), v) şi x), o dovadă înlocuitoare cu drept de circulaţie pentru 15 zile.

Daca vanzatorul nu a respectat dispozitia in domeniu si nu a completat rubrica speciala de pe talon "instrainat la data de..." vehiculul poate fi utilizat pe drumurile publice ,daca detine ITP si RCA
La financiar in schimb nerespectarea termenului de finalizare procedura inmatriculare vehicul in 30 de zile de la data perfectarii contractului de vanzare-cumparare.se sanctioneaza cu amenda care creste exponential cu depasirea termenului legal prevazut
Ultima modificare: Vineri, 9 Februarie 2018
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare autoturism,an fabricatie 1996, cumparat in noiembrie 2014 VIOPAUN VIOPAUN Buna ziua, Cat timp pot circula cu autoturismul pe numele vechiului proprietar,daca am inregistrat autoturismul la administratia financiara si care ... (vezi toată discuția)
Masina revanduta fara fiscal Andra24 Andra24 Buna , Tatal meu a vandut o masina in 2008 iar cumparatorul nu a declarat masina la fisc , apoi a vandut-o la o alta persoana in 2013 iar recent masina a ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru auto SilvianD SilvianD Buna seara! Am cumparat un auto BMW 320d e46, din 2004, de la verisoara mea, care il cumparase de la firma prietenului ei. Am facut contract de V-C, am lasat ... (vezi toată discuția)