avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Perimare sau nu
Discuție deschisă în Executare silită

Perimare sau nu

Am urmatoarea dilema: o executare silita inceputa in 2012 care a incetat din cauza insolvabilitatii, poate fi reluata acum? Nu este perimata? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Antik , utilizator 12:09, 10 Februarie 2018
Exista o incheiere din cuprinsul careia sa rezulte incetarea executarii intrucat nu existau bunuri urmaribile sau imposibilitatea valorificarii unor astfel de bunuri ? Intreb pentru ca, in astfel de situatii se poate cere reluarea executarii inauntreul termenul de prescriptie a dreptului de a obtine execitarea silita (3 ani de la data cand se naste dreptul de a obtine executarea silita).
Ultima modificare: Joi, 8 Februarie 2018
ContSters454516, utilizator
Nu stiu daca exista o incheiere sau altceva eu nu am primit nimic. Deocamdata sunt in faza de notificari inca nu au inceput exec sil. Dar oricum au trecut cei 3 ani.
Incercati sa contactati executorul si sa vedeti dosarul de executare. Faceti copii din dosar si mergeti la un avocat pentru studiu.
Mulțumesc. Acum care ar fi urmatoarea etapa, in situatia asta la ce sa ma astept? Se face un nou dos. de execut sil. sau se continua cu cel din 2012?
Si eu am o speta asemanatoare, insa la mine s-a admis inceperea exec. silite inca din 2012, de aunci nu am mai lucrat cu contr. de munca si nici nu am bunuri. Insa creditorul sau recuperatorul care a preluat datoria este obligat sa comunice debitorului o data la 6 luni o notificare, daca nu face asta se perima de drept dar numai in cazul in care debitorul solicita instantei perimarea , altfel nu se perima .

In ceea ce priveste reluarea executarii dupa ce prima executare s-a perimat, ea poate fi facuta doar inauntrul termenului de prescriptie de 3 ani , acum....daca dreptul de-a cere executarea este termenul ultimei rate scadente a contr. de creditare ramane sa vedem. Eu tind sa cred ca termenul este de la data nasterii dreptului de-a cere executarea adica 2012.

Iata cu putin tupeu si un avocat iscusit poti scapa de datori vechi, ca sanctiune aplicata creditorului care a uitat sa-si ceara banii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Încetarea executării silite prettydaniola prettydaniola Inteleg ca executarea silită poate inceta pe motivul inexistentei de bunuri urmaribile. 1. La cat timp după încetarea executării silite poate începe o ... (vezi toată discuția)
Executare silita duduta28 duduta28 Buna ziua Am următoarea speta: In 2006 si 2006 am contractat 2 credite de nevoi personale pe care nu le am mai putut plati. In 2012 (iulie) am primit o ... (vezi toată discuția)
Executare silita EastAndrei EastAndrei Daca am primit instiintare de la BIROU EXECUTORESC prin care am fost instiintat ca am fost executat silit ptr suma de 42.000 lei in cat timp se prescrie ? Adik ... (vezi toată discuția)