avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită restituire cautiune
Discuție deschisă în Executare silită

restituire cautiune

Inca ceva : ce se intampla cu cautiunea platita in cazul in care decizia definitiva ,va fi de respingere a contestatiei la executare ? Se admite cererea de restituire cautiune sau nu ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters454516 , utilizator 11:51, 9 Februarie 2018
Atunci cand contestatia a fost respinsa, suma reprezentand cautiunea depusa ramane indisponibilizata, urmand a servi la acoperirea creantelor ( ..... *) sau a celor stabilite prin titlul executoriu, dupa caz, situatie in care se va comunica executorului si recipisa de consemnare a acestor sume.
(.....*) = in cazul respingerii contestatiei, contestatorul poate fi obligat, la cerere, la despagubiri pentru pagubele cauzate prin intarzierea executarii, iar cand contestatia a fost exercitata cu rea-credinta, el va fi obligat si la plata unei amenzi judiciare de la 1000 de lei la 7000 de lei
Am inteles , dar in situatia in care creanta/creantele au fost satisfacute , cererea de restituire se admite sau nu , daca creditorul nu a cerut nimic in termen de 30 de zile ?
Multumesc
Ar trebui sa se restituie daca nu s-au cerut despagubiri iar debitul a fost acoperit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cautiune leona777 leona777 as vrea sa stiu : daca am platit o cautiune in civil ptr suspendare executare silita, si apoi am pierdut procesul, pot recupera cautiunea, sau nu ? multumesc ... (vezi toată discuția)
Restituire cautiune ContSters277537 ContSters277537 As vrea sa stiu daca in cazul in care se respinge contestatia la executare eu pot sa imi recuperez suma platita pentru cautiune la suspendarea ... (vezi toată discuția)
Recuperare recipisa cautiune - cererea suspendare nu a fost admisa Notsure Notsure RECUPERARE RECIPISA CAUTIUNE Buna ziua! Am urmatoarea intrebare: am o contestatie la executare, pentru care am solicitat si suspendarea- am platit ... (vezi toată discuția)