Inca ceva : ce se intampla cu cautiunea platita in cazul in care decizia definitiva ,va fi de respingere a contestatiei la executare ? Se admite cererea de restituire cautiune sau nu ?
Multumesc
Atunci cand contestatia a fost respinsa, suma reprezentand cautiunea depusa ramane indisponibilizata, urmand a servi la acoperirea creantelor ( ..... *) sau a celor stabilite prin titlul executoriu, dupa caz, situatie in care se va comunica executorului si recipisa de consemnare a acestor sume.
(.....*) = in cazul respingerii contestatiei, contestatorul poate fi obligat, la cerere, la despagubiri pentru pagubele cauzate prin intarzierea executarii, iar cand contestatia a fost exercitata cu rea-credinta, el va fi obligat si la plata unei amenzi judiciare de la 1000 de lei la 7000 de lei
Am inteles , dar in situatia in care creanta/creantele au fost satisfacute , cererea de restituire se admite sau nu , daca creditorul nu a cerut nimic in termen de 30 de zile ?
Multumesc
Cautiune
leona777
as vrea sa stiu : daca am platit o cautiune in civil ptr suspendare executare silita, si apoi am pierdut procesul, pot recupera cautiunea, sau nu ? multumesc ... (vezi toată discuția)