avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozit microinteprindere
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Impozit microinteprindere

Buna ziua,
Am un srl,unde activitatea principala este 6622(asigurari),dar pe langa asigurari vand si bilete de avion(ticheting).
Intrebarea mea este :
-Impozitul datorat catre stat, pentru revanzarea biletelor de avion este doar pentru comisionul incasat de mine,in urma vanzarii acelui bilet,sau se aplica la valoarea totala (bilet cumparat de mine + comisionul aplicat) ?
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 9 Februarie 2018
Rau Sorin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Rau Sorin , utilizator 14:07, 9 Februarie 2018
Cred ca pt activitatea de ticketing puteti aplica pct 432 din ordin 1802/2014:

432. - Sumele colectate de o entitate în numele unor terţe părţi, inclusiv în cazul contractelor de agent, comision sau mandat comercial încheiate potrivit legii, nu reprezintă venit din activitatea curentă, chiar dacă din punct de vedere al taxei pe valoarea adăugată persoanele care acţionează în nume propriu sunt considerate cumpărători revânzători. În această situaţie, veniturile din activitatea curentă sunt reprezentate de comisioanele cuvenite.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa este si normal,platesc impozit doar pentru comisionul incasat se mine.
Multumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri agentie de turism dpdv impozit micro Buruiana Alina Buruiana Alina va rog sa-mi spuneti din ce credeti voi ca este formata cifra de afaceri la o agentie de turism care cumpara pachete de cazare si bilete de avion si le revinde ... (vezi toată discuția)
Impozitare agentie de turism neplatitoare de tva andreidobrota andreidobrota buna ziua, am o dilema legata de normele de aplicare ale impozitului pe venitul microintreprinderilor de 3%. avand o agentie de turism, stiu ca impozitul se ... (vezi toată discuția)
Refacturare utilitati chiriasi contabilitate ionela11 ionela11 Buna ziua, Pe ce cont se inregistreaza in cazul unei societati comerciale facturarea utilitatilor lunare catre chiriasi.....461 sau 758?firma care ... (vezi toată discuția)