avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Venituri agentie de turism dpdv impozit micro
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Venituri agentie de turism dpdv impozit micro

va rog sa-mi spuneti din ce credeti voi ca este formata cifra de afaceri la o agentie de turism care cumpara pachete de cazare si bilete de avion si le revinde catre persoane fizice. De exemplu, cumpara agentia bilet de avion cu 500 de lei si le revinde la persoanele fizice cu 600 lei. multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 17:22, 1 Martie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ordin 1602/2014:

432. - Sumele colectate de o entitate în numele unor terţe părţi, inclusiv în cazul contractelor de agent, comision sau mandat comercial încheiate potrivit legii, nu reprezintă venit din activitatea curentă, chiar dacă din punct de vedere al taxei pe valoarea adăugată persoanele care acţionează în nume propriu sunt considerate cumpărători revânzători. În această situaţie, veniturile din activitatea curentă sunt reprezentate de comisioanele cuvenite

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit microinteprindere Rau Sorin Rau Sorin Buna ziua, Am un srl,unde activitatea principala este 6622(asigurari),dar pe langa asigurari vand si bilete de avion(ticheting). Intrebarea mea este : ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! pentru revanzarea biletelor de avion, a serviciilor ... GPCConcierge GPCConcierge Buna ziua! Pentru revanzarea biletelor de avion, a serviciilor de cazare si inchiriere auto, avand cod CAEN 7990 ca activitate principala si 7911, 7711 ca ... (vezi toată discuția)
Impozitare agentie de turism neplatitoare de tva andreidobrota andreidobrota buna ziua, am o dilema legata de normele de aplicare ale impozitului pe venitul microintreprinderilor de 3%. avand o agentie de turism, stiu ca impozitul se ... (vezi toată discuția)