avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna seară!Mama mea a dezbătut succesiunea cu frații ei în urmă bunicilor,Cu trei dintre frați au căzut de acord asupra succesiuni dar al parteulea frate nu sa prezentat nu sa interesat si nici nu stie nimic de el în ultimi ani.In felul acesta instanta a decis sa_i de un teren si mama sa_i de sulta la casă întrucît mama a rămas în casa bunicilor,în acest fel mama neputînd sa_si facă acte de proprietate pt ca fratele nu sa prezentat nici în citazie la tribunal si nici acum la distanta de 4 ani se la dezbatere.As vrea sa stiu daca este un termen de timp în care o persoană poate sa_si ceara drepturile asupra unei succesiuni dezbătute sau ce aș putea face pt a intra inposesul cotei mele de succesiune.Va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: MMPB , utilizator 08:39, 10 Februarie 2018
Nimeni nu este obligat sa accepte o mostenire. Ceva s-a intamplat in dosarul privind dezbaterea succesiunii. Instanta trebuia sa ia act de faptul ca nu s-a prezentat. Dumneavoastra puteti obtine ceva numai dupa moartea mamei dvs.
Buna seara,
Mama poate sa consemneze suma la banca sau la CEC.
Dupa consemnarea sumei printr-un executor judecatoresc nu mai are nicio obligatie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mama este deja proprietar, în baza acelei sentințe civile de partaj.
Doar ca înainte de a încheia orice fel de act, mai întâi trebuie să achite fratelui sulta stabilită de instanța.
Fratele trebuie să vină la notariat să dea o declarație ca a primit sulta. Chitanțele/bonurile/alte documente care atestă plata nu sunt suficiente.
Am inteles!Problema mea este ca nu văd fratele de mai bine de 10 ani soția so copii la fel nici nu sînt i interesați de el foarte puțini disponibili si colaboranti si nu stiu ce să fac.

raluk0207 a scris:

Mama este deja proprietar, în baza acelei sentințe civile de partaj.
Doar ca înainte de a încheia orice fel de act, mai întâi trebuie să achite fratelui sulta stabilită de instanța.
Fratele trebuie să vină la notariat să dea o declarație ca a primit sulta. Chitanțele/bonurile/alte documente care atestă plata nu sunt suficiente.

Multumesc pt rasp.dar un coleg a dv mia zis că citez "nici un document,chitanță care sa ateste plata sumei nu sînt suficiente,doar o declarație personală a acestuia că a primit Su lta de la mama mea"Eu nu inteleg cum o persoană care nu se interesează de moștenire nu se prezintă la citatia de succesiune e practic "obligata"sa ia din succesiune.Ca să nu mai vb de cheltuielile suportate de mama mea.Va multumesc pt gentileta de ami rasp.

Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Mama poate sa consemneze suma la banca sau la CEC.
Dupa consemnarea sumei printr-un executor judecatoresc nu mai are nicio obligatie.

Alte discuții în legătură

Masa succesorala teodorudaniela teodorudaniela Buna seara! Tatal meu a murit acum 12 ani.Noi suntem 3 frati,iar mama traieste .Nu am facut masa succesorala dupa tata si nici nu stim exact ce bunuri a avut ... (vezi toată discuția)
Succesiune. bunica Mita.mi Mita.mi Buna seara,ma lovesc de o problema,am de dezbatut o succesiune dupe bunica noastra decedata anul trecut(Mama noastra unicul copil al ei este decedata de ... (vezi toată discuția)
Succesiune RalucaPuscas RalucaPuscas Buna ziua! Tatal meu a decedat in urma cu cateva luni, iar mama mea doreste sa deschida succesiunea. Mentionez ca mai am doi frati de tata, din care unul ... (vezi toată discuția)