Bună ziua! În septembrie 2013 am împrumutat o sumă de bani fără dobândă unei persoane, semnând un contract de împrumut cu titlu executoriu la notariat. Termenul de restituire al împrumutului era 30.11.2013, ceea ce nu s-a întâmplat.
În 05.02.2018 am semnat sub semnătura privată cu respectivul împrumutat un act adițional la contractul de împrumut în care se prevede prelungirea termenului de rambursare a împrumutului până la 31.12.2018. Împrumutatul deține proprietăți, dar din câte am observat nu-i place să -și onoreze datoriile. Pot să notez în cartea funciară contractul de împrumut semnat la notariat + actul adițional la contractul de împrumut semnat ulterior sub semnătura privată pentru prelungirea termenului de rambursare a împrumutului? ??
Precizez că toate sumele au fost transferate prin virament bancar. Aștept un răspuns! Mulțumesc anticipat!
Daca, contractul de imprumut a fost realizat/intocmit /acordat pe baza unei garantii imobiliare, atunci acesta se poate inscrie in CF, operatiunea fiind realizata de catre biroul notarial.
Imprumut notar
ionutt50
Buna ziua.Am imprumutat cu contract la notar un prieten pentru 30 zile ultima zi find 31 10 2014,acesta nu are bani s-a m-i restituie,in contract se specifica ... (vezi toată discuția)