avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident pe trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident pe trecerea de pietoni

Buna ziua,

Nu au trecut nici macar 2 luni de la anteriorul accident si sunt nevoit sa ma plang de inca un accident tot al soacrei mele.
Soacra mea vineri dupamiaza a facut din nou accident de masina, cu alte cuvinte a fost lovita pe trecerea de pietoni.
Acum este in spital si o sa fie maine operata. Cel ce a lovit , soferul, pare sa fie mai intelegator de greseala pe care a facut-o si sper sa coopereze pentru a ne sprijinii. In linii mari accidentul a avut urmatoarea dinamica pe strada cu 2 benzi pe sens si scuar dupa ce a trecut primul sens la axul drumului a oprit o duba a facut semn pietonilor sa treaca s-au angajat in trecere si pe banda unu a venit masina vinovatului care a urcat-o pe soacra mea pe capota spargandu-i geamul si a reusit in cele din urma sa opreasca masina proiectand-o pe soacra mea in fata autovehiculului.
Ce se va intampla in viitor va voi anunta si sper sa fiu sfatuit de Dvs. si in continuare, va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:25, 22 Octombrie 2009
Atentie la refacere si numar zile de spitalizare,in rest se pare ca aveti o soacra care a facut o pasiune si ii place sa boteasca caroseria la autoturisme.Sanatate.
In speta discutam de infractiunea de vatamare corporala din culpa, in varianta agravata , intrucat va avea loc o interventie chirurgicala.

Cred ca numarul de ingrijiri medicale il va depasi pe cel de 60 , asa incat actiunea penala sa fie pusa in miscare din oficiu.

Insa , pentru orice eventualitate(poate interventia chirurgicala nu e una insemnata ) , partea vatamata sa depuna o plangere penala prealabila , in termen de 2 luni de la data exercitarii activitatii infractionale.

Iar elementele de identificare ale faptuitorului , sa le afle adresandu-se politiei.

Succes.
Interventia chirurgicala este la genunchiul piciorului drept unde capatul osului tibie a fost sfaramat si a fost aplicata o placuta de sustinere cu 2 suruburi. In orice caz din cate se pare o luna si jumatate cel putin din spusele medicului nu va putea calca pe acel picior iar externarea se va face joi sau vineri daca totul va decurge bine. Imi cer scuze am scris in primul post ca maine va fi interventia chirurgicala rectific a fost facuta ieri operatia.
A venit politia la fata locului la accident si din cate am inteles s-au facut ceva procese verbale . Soferul ieri nu a avut amabilitatea sa se intereseze de doctorul care o opereaza si nici la operatie nu a venit pentru a da darul cum se procedeaza la orice operatie in orice spital din romania, in consecinta am platit noi familia tot ce a insemnat aceasta operatie. El a sunat doar sa se intereseze daca e mai bine si i-am explicat respectuos ca nu a lovit o masina si nu a fost dusa la reparat ci a lovit o persoana care abea a iesit din operatie cu durerile ce insotesc aceasta.
Imi este destul de greu sa ma gandesc acum daca vom deschide proces. As prefera partea amiabila daca am cu cine. Dar s-ar putea sa nu am si in consecinta va trebui sa merg pe partea legala pentru recuperarea daunelor morale si materiale. Tare mult as vrea sa aflu cam ce suma se poate vehicula la fel de mult as dorii un avocat sa poata instrumenta cazul.
Va multumesc pentru interesul citirii acestui post si astept in continuare parerile Dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2009
stefan_stefan, utilizator
Incercati ,pentru evitarea altor probleme,o intelegere amiabila cu persoana in cauza.
Constientizati ca nu puteti dovedi toate sumele financiare avansate ca si atentii,
astfel incat intr-o eventuala actiune in instanta nu veti avea posibilitatea sa sustineti si sa probati ca ati avansat doctorului "Herodot al cu oasele "suma de xx,la ala cu anestezia atata,decat in eventualitatea in care va asumati responsabilitatea participarii la o fapta prevazuta si pedepsita de legea penala..
Sumele solicitate ca si daune sunt conditionate de prejudicul cauzat,perioada de refacere,eventuale sechele permanente.Oricum pretentia trebuie evaluata temeinic,astfel ca dupa ajustarea dispusa de catre instanta suma acordata sa mai acopere ceva din prejudiciul financiar realizat.
Incercati dvs o evaluare obiectiva si decenta ,contactati persoana vinovata si incercati solutionarea amiabila ,daca nu ,in instanta.Succes si sanatate
Mai tineti cont si de faptul ca daca "atentiile" spitalicesti ar putea fi negociate cu vinovatul, daunele morale tot de la asigurator le puteti obtine(deci in instanta).

Alte discuții în legătură

Accident , dauna totala , vatamare corporala stefan_stefan stefan_stefan Buna ziua Am avut si eu sambata un accident toate lucrurile sunt la inceput si sper sa nu imi fie greu pe parcurs. Accidentul este foarte simplu am oprit la o ... (vezi toată discuția)
Fetita de 4 ani impreuna cu mama ei grav accidentate pe trecere de pietoni tataranadrian tataranadrian buna ziua,a-si dori un raspuns la intrebarea mea daca se poate.sunt tatal unei fetite de 4 ani care impreuna cu mama ei(sotia mea),in data de 04.07.2013 au ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare corporala giuliag giuliag Buna ziua ,am si eu o problema :mama mea a avut un accident de masina acum 2 saptamani.S-a desfasurat dupa cum urmeaza :ea vira la stanga ,legal si un alt ... (vezi toată discuția)