avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... După Apel, CEDO?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

După Apel, CEDO?

În cazul în care prin apel, se dă o hotărâre definitivă și irevocabilă, care nu a satisfăcut petiționarul, se poate adresa CEDO, sau mai sunt pași de parcurs, până la respectiva Curte?
Cel mai recent răspuns: gheorghe3509 , utilizator 18:46, 10 Februarie 2018
Si de ce credeti ca la CEDO o sa rezolvati.In primul rand dvs ca si multi justitiabili credeti ca la CEDO se rejudeca cauza dvs cand in fapt se verifica doar daca v-a fost incalcat un drept,Concentrati-va pe calea de atac,angajati av,pregatiti dosarul si apoi ganditi-va la CEDO.
Simpla nemulțumire nu este suficientă.
Trebuie să se încalce drepturi fundamentale garantate de CEDO.
Pentru a se verifica hotărârile instanțelor puteți apela la avocat pentru a se vedea șansele.
Este vorba despre dreptul la o remunerație egală, cu munca depusă egal, despre dreptul unei pensii egale cu munca depusă egal! Menționez că am fost militar! Concret, este vorba de faptul că 6 ani, înainte de ieșirea la pensie, am fost plătit cu aproximativ 300-400 lei net/lună, mai puțin decât colegii cu aceeași grad, funcție și vechime, rezultat din introducerea soldei de merit în solda de funcție, doar unei părți din personal pentru totdeauna (Legea 330/2009)! După acea introducere a soldei de merit în coeficienții funcției, solda de merit nu s-a mai stabilit (OG1/2010). Ceea ce a dus și la stabilirea unei pensii mai mici, aceasta calculându-se din solda brută, deși am fost în aceeași situație juridică cu cei care au avut acest drept introdus în coeficienții funcției. Acțiunea este la Curtea de Apel și, de aceea am vrut un răspuns la întrebarea de mai sus! La Tribunal au decis că cererile nu au fundament, respectiv dreptul la o remunerație egală și o pensie egală cu cei aflați în aceeași situație juridică! Au mai motivat că dreptul la acțiune s-a prescris, pentru solde, cu toate că am reclamat aceste inechități, instituției unde am lucrat, în termenul de prescriere! Sau, drepturile neachitate, trebuie reclamate doar în instanță? În lege (anexa IV, art. 29 din Legea 330/2009 și anexa VII, art. 67 din Legea 284/2010), nu se menționează că reclamația trebuie făcută în instanță! Apoi, dreptul la o pensie egală, s-a născut în anul 2016, rezultă că acest drept încă se află în termenul de prescripție! Aștept, totuși un răspuns la acea întrebare! Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Februarie 2018
gheorghe3509, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor salarial castigat in instanta pentru luna decembrie 2009 marian.b marian.b 2) La data de 11.12.2008, am introdus o acţiune în instanţă, pe rolul Tribunalului Tulcea, prin care a cerut: „OBLIGAREA PÂRÂŢILOR, ... (vezi toată discuția)
Stabiliere salariu 01.01.2010 alexandru andra alexandru andra Buna ziua: Am o nedumerire si anume: Institutie publica-locala- salariu incadrare dec 2009-639(referent III A 2) -sal merit 15%; -spor cond v ... (vezi toată discuția)
Se aplica sau nu legea 330/2009 de la 1 ianuarie? bora_alexx bora_alexx ce credeti se aplica sau nu legea salarizarii unice de la 1 ianuarie? chiar daca aceasta a fost promulgata si nu are efect retroactiv ne poate afecta in un fel ... (vezi toată discuția)