Am cazut pe strada i drum spre serviciu. Care sunt drepturile mele. Mentionez ca nu am fost raportata cu accident de munca dar, cabinetul medical mi.a acordat ingrijirea ranilor in acea zi. De la incident au trecut 2 saptamani. Nu imi cunosc drepturile.
Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art.5
f) eveniment - accidentul care a antrenat decesul sau vătămări ale organismului, produs în timpul procesului de muncă sau în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, situaţia de persoană dată dispărută sau accidentul de traseu ori de circulaţie, în condiţiile în care au fost implicate persoane angajate, incidentul periculos, precum şi cazul susceptibil de boală profesională sau legată de profesiune;
g) accident de muncă – vătămarea violentă a organismului, precum şi intoxicaţia acută profesională, care au loc în timpul procesului de muncă sau în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, şi care provoacă incapacitate temporară de muncă de cel puţin 3 zile calendaristice, invaliditate ori deces;
Ati beneficiat de ingrijiri medicale, dar nu ati primit concediu medical in conditiile in care vatamarile suferite nu necesitau asa ceva.
Pentru a fi accident de traseu, in momentul producerii evenimentului trebuia sa va regasiti pe traseul si intervalul orar mentionate in fisa individuala de instruire ssm.
Neprimind concediu medical de cel putin 3 zile nu este indeplinita o conditie pentru a fi accident de munca.