Sunt realizator si prezentator de radio.Cu câteva minute înainte de a intra pe post,redactorul șef m a sunat si mi a adus acuzații nefondate legate de lectură mea. Mi s a făcut rau si a fost nevoie de intervenția salvării la sediul radioului.Medicii au constatat tensiune mare si modificari de ritm ale inimii.A doua zi după consult de specialitate mi s au acordat 10 zile Co.
Evenimentul produs trebuia comunicat la ITM si cercetat de catre angajator.
Dosarul de cercetare se trimite la ITM pentru avizare si daca sunt indeplinite conditiile legale, ITM avizeaza dosarul si evenimenul produs poate fi inregistrat ca AM prin completare formular FIAM de catre angajator.
Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentineaza:
-art. 5
f) eveniment - accidentul care a antrenat decesul sau vătămări ale organismului, produs în timpul procesului de muncă sau în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, situaţia de persoană dată dispărută sau accidentul de traseu ori de circulaţie, în condiţiile în care au fost implicate persoane angajate, incidentul periculos, precum şi cazul susceptibil de boală profesională sau legată de profesiune;
g) accident de muncă – vătămarea violentă a organismului, precum şi intoxicaţia acută profesională, care au loc în timpul procesului de muncă sau în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, şi care provoacă incapacitate temporară de muncă de cel puţin 3 zile calendaristice, invaliditate ori deces;
-art. 26 Orice eveniment, aşa cum este definit la art.5 lit.f) va fi comunicat de îndată angajatorului de către conducătorul locului de muncă sau de orice altă persoană care are cunoştinţă despre producerea acestuia.
Cel mai probabil este vorba de o suparare creata de discutia purtata care a dus la cresterea tensiunii arteriale si a ritmului cardiac. Posibil sa fi primit concediu medical de boala pentru refacerea medicala a organismului in stare de repaus total, avand in vedere si precedente mentionate in dosarul dvs. medical.