Buna ziua!Sunt salariata Spitalului Clinic de Chirurgie OMF Prof.Dr.Dan Theodorescu din Bucuresti,in cabinetul in care imi desfasor activitatea medicii au un confluct mai vechi,insa fac victime colaterale!Joi am primit o hartie de la managerul interimar unde trebuia sa dau explicatie in scris pentru o sesizare facuta de unul dintre medici in care spune ca in acel cabinet se intocmesc fise duble la pacienti,insa nu este deloc adevarat!In urma acestei hartii si a acuzatiei am inceput sa plang,am facut tensiune,am lesinat si colegii din cabinet au sunat la salvare.A venit salvarea si au hotarat sa ma duca la spital,unde am fost supusa mai multor investigatii printre care si computer tomograf.Acum sunt in concediu medical si iau tratament.Va intreb ce pot face in acest sens deoarece managerul considera ca nu am avut nimic si ca totul a fost teatru!Spitalul unde sunt angajata are vreo raspundere pentru ceea ce am patit sau nu?Va multumesc si astept raspunsul dvs.
Evenimentul produs in incinta spitalului/ in cabinet trebuie comunicat de catre angajator la ITM si cercetat de o comisie numita prin decizie la nivelul firmei. Daca dosarul de cercetare primeste avizul ITM, evenimentul se inregistreaza ca accident de munca de catre spital si se intocmeste formularul FIAM.
La dosarul de cercetare se anexeaza inclusiv documente medicale (nota de la salvare pentru interventia medicala, fisa de urmarire medicala, analizele efectuate, diagnostic, tratament, concediu medical, etc.).
Daca spitalul nu acomunicat evenimentul produs la ITM o puteti face dvs. in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Sesizarea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire. ITM va dispune spitalului sa intocmeasca dosarul de cercetare si daca nu s-a anuntat evenimentul produs, posibil ca angajatorul sa primeasca o amenda contraventionala.
Va multumesc pentru raspuns!Spitalul nu anunta la ITM,iar conducerea crede in continuare ca raul meu nu a fost adevarat!Diagnosticul de la spital a fost Sincopa si ptr tensoune trebuie sa iau tratament de 2 ori pe zi
Spitalul nu este obligat sa anunte cazuri medicale ca cel prezentat de dvs., la ITM
Angajatorul are obligatia conform prevederilor Legii ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare,
-art. 27 (1) Angajatorul are obligaţia să comunice evenimentele, de îndată, după cum urmează:
a) inspectoratelor teritoriale de muncă, toate evenimentele aşa cum sunt definite la art. 5 lit. f);
b) asigurătorului, potrivit Legii nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale, cu modificările şi completările ulterioare, evenimentele urmate de incapacitate temporară de muncă, invaliditate sau deces, la confirmarea acestora;
c) organelor de urmărire penală, după caz.
-art.5
lit.f) eveniment - accidentul care a antrenat decesul sau vătămări ale organismului, produs în timpul procesului de muncă sau în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, situaţia de persoană dată dispărută sau accidentul de traseu ori de circulaţie, în condiţiile în care au fost implicate persoane angajate, incidentul periculos, precum şi cazul susceptibil de boală profesională sau legată de profesiune;
lit. g) accident de muncă – vătămarea violentă a organismului, precum şi intoxicaţia acută profesională, care au loc în timpul procesului de muncă sau în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, şi care provoacă incapacitate temporară de muncă de cel puţin 3 zile calendaristice, invaliditate ori deces.
Accident de munca
kenzzo2k
Buna seara
Socrul meu lucreaza intr-o firma de prelucrari metalice. Incidentul s-a petrecut astfel:
Colegul la macara, el dirija de jos. El striga: ba ... (vezi toată discuția)