Am vandut un teren agricol in anul 1991 cu contract de mana cu 2 martori. Primaria cand a emis titlu nu a mai bagat acel teren in titlu. Cum pot legal sa il am in titlu si sa il pot trece pe noul proprietar. ? Mentionez ca sunt singurul mostenitor. Pe cf e bunicul meu..
Va rog scrieti pe faneami@gmail.com
In primul rand, daca pt terenul respectiv nu exista un titlu de proprietate acesta nu poate fi instrainat (cu acte in regula).
In al 2-lea rand, daca inca mai aveti bonul cu nr de inregistrare al cererii puteti verifica in registrul agricol, unde este cererea dvs si sa vedeti daca este mentionat in cerere terenul respectiv/ nu.
In vederea perfectarii unui contract care are ca obiect terenul agricol mentionat de dvs, trebuie sa depuneti o cerere la primarie in vederea obtinerii unui titlu de proprietate pt terenul care nu este mentionat in titlul care il detineti cu mentionarea numarului topografic, cerere care trebuie sa fie insotita de documentele necesare in vederea emiterii titlului.
Daca cumva, in cererea depusa pt care deja s-a emis un titlu de proprietate, terenul respectiv era mentionat, dar nu a fost inclus in titlul de proprietate eu zic sa va inscrieti in audienta la prefectura in vederea clarificarii situatiei si eliberarii unui titlu de proprietate pt acel teren. Titlul de proprietate va fi pe numele bunicului dvs. Daca acesta nu mai este in viata, trebuie deschisa succesiunea.
in afara variantei cu emiterea unui titlu de proprietate suplimentar in baza legii 165/2013 pt terenul care nu a fost inscris in titlul initial... si terenul dvs este, din cate am inteles, pe CF vechi pe numele bunicului, daca primaria va refuza inseamna ca terenul nu a facut obiectul legilor proprietatii si este obligata sa va emita o adeverinta ca terenul nu a facut obiectul legilor proprietatii. Cu adeverinta respectiva il identificati si il puteti vinde dupa mostenire de pe CF vechi. Puteti cauta un autorizat cadastru (gasiti lista pe pagina oficiala ANCPI: www.ancpi.ro) care sa va identifica si sa va faca documentatiile necesare.
Teren
ipop
buna
Avem un teren intravilan cumparat de strabunica cu contract de V/C inregistrat in cf din 1938, inscris in registrul agricol 1959-1963 al acesteia si ... (vezi toată discuția)