avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dosar somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dosar somaj

Buna ziua,
Ma gasesc in situatia de disponibilizat cf. Legii 384/2006 pt. implinirea limitei de varsta impuse de catre aceasta lege . In ultima perioada am fost internat la spital unde mi s-a descoperit o afectiune cronica incurabila drept pt care ma aflu in situatia de a fi platit da catre CAS pana la implinirea celor 90 de zile concediu medical si prezenta in fata comisiei medicale .
Stiu ca exista un termen de 30 de zile pt intocmirea dosarului de somaj . Pierd acest drept sau cand trebuie facut dosarul in ipoteza in care comisia medicala nu aproba dosarul ? Mentionez ca am incetat raporturile de munca in data de 06.10.2009 .
Va multumesc .

Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 11:57, 21 Octombrie 2009
termenul prevazut de art.17 din legea 72/2006 este de 30 zile
Termenul de depunere a dosarului este de 30 zile. Daca va incadrati in acest termen veti figura cu vehime neintrerupta (adica veti primi somaj de la data la care ati fost concediat)
Dar nu inseamna ca, daca nu va incadrati in acest termen, ati pierdut definitv sansa de a va inregistra la somaj.
Termenul de prescriptie ptr inregistrare este de 12 luni.
Adica, daca pierdeti cele 30 zile, veti beneficia de somaj de la data depunerii/inscierii la somaj si nu de la data la care ati fost concediat.
Art. 38. - (1) Indemnizaţia de şomaj se acordă persoanelor prevăzute la art. 17, la cerere, după caz, de la data:
a) încetării raporturilor de muncă
(2) Indemnizaţia de şomaj se acordă de la data prevăzută la alin. (1), dacă cererea este înregistrată la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă, în termen de 30 de zile de la această dată.
Continuare art.38:
(3) Daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de 30 de zile, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data prevazuta la alin. (1), indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii.
(4) Termenul de maximum 12 luni prevazut la alin. (3) este termen de decadere din
drepturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somajul ContSters138896 ContSters138896 Buna seara!am si eu nista intrabari .Stiu ca pina 30 de zile trebuie sa pun dosarul pentru somaj.DACA nu pot sa pun dosarul numai dupa 30 zile nu am drept ... (vezi toată discuția)
Termenul limita de depunere a dosarului de somaj ancaflo ancaflo Care este termenul limita de depunere a dosarului de somaj? am term anul acesta 13 clase (vezi toată discuția)
Data acordare indemnizatie somaj anacami2 anacami2 Stiind ca sunt 30 de zile pentru depunerea actelor pentru acordarea somajului si a primi indemnizatia incepand cu data incetarii dosarului, am depus dosarul pe ... (vezi toată discuția)