avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pers calificate pentru avans
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pers calificate pentru avans

Buna ziua,
Cine ma poate lamuri si pe mine in ceea ce priveste persoanele care nu sunt calificate pentru avans?
Dupa parerea mea, la avans nu se califica:
plecatii din luna
preavizul
maternitatile
Cic-ul
pers fara functie de baza
si ANGAJATII CARE AU MAI PUTIN DE 24 DE ORE LUCRATE.
Corect?
Dar in cadrul angajatilor care au mai putin de 24 ore lucrate intra si angajatii care pe perioada 01-15 au concediu de boala?

Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 10:13, 21 Octombrie 2009
Sincer, nu prea sunt de acord cu dvs (partial).
Sa va explic de ce:
- salariatii aflati in preaviz - cred ca totul depinde de data la care au primit preavizul. Daca acesta a fost primit la inceputul lunii, de ce sa nu primeasca avans?
- persoanele care au functie de baza la alt angajator - au aceleasi drepturi ca si cei cu functia de baza la angajator. NU puteti sa faceti alte reguli decat cele care sunt stipulate in CIM. Daca acolo scrie ca va lua salariu chenzinal, asa il veti da.
- persoanele care au avut CM - vor primi avans urmand ca reglarea veniturilor sa se faca la lichidare.
- maternitatile - ptr a fi in concediu de maternitate inseamna ca salariata prezinta lunar concedii medicale cu cod 08 (adica 85%). Deci, vor primi avans.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cm danut30 danut30 daca intr-o luna am efectuat norma aferenta pana pe data de 25 ,si incepand cu data de 26 sunt in concediu medical ,cum voi fi platit ? (vezi toată discuția)
Retineri la concediul medical ContSters132988 ContSters132988 Am o colega care a intrat in prenatal la jumatatea lunii martie.In cazul codului de indemnizatie 08, se retine doar CAS-ul angajatului la minimul pe ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate molul molul buna ziua banii pt concediul de maternitate> 126 zile>de unde ii primesc de la locul de munca sau se poate opta si altfel? (vezi toată discuția)