avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu maternitate

buna ziua
banii pt concediul de maternitate> 126 zile>de unde ii primesc de la locul de munca sau se poate opta si altfel?
Cel mai recent răspuns: Kitte , utilizator 00:14, 14 Februarie 2010
1. Concediul de maternitate este platit de angajator (unde duceti certificatul de concediu de maternitate) care recupereaza banii de la Casa de Sanatate.
2. Numai daca angajatorul a dat faliment sau este in procedura de reorganizare judiciara, primiti banii direct de la Casa de Sanatate.
Concediul medical pentru sarcina si lauzie (maternitate) se depune la angajator si se plateste lunar de catre acesta in functie de perioada stipulata pe certificat.

Dpdv al inregistrarii contabile acesta este inregistrat si suportat din FNUASS (fondul national unic al asigurarilor sociale de sanatate) si nu din fondul de salarii.
Buna seara, ma interesez pentru o prietena care este in CCC pana in august 2010, cand copilul implineste 2 ani. Ar vrea sa mai aiba un copil, dar nu stie daca mai beneficiaza de indemnizatie si de CCC si pentru cel de-al doilea copil sau trebuie sa lucreze mai intai 12 luni. Daca naste prin septembrie-octombrie cum se "acopera" perioada de cand se termina CCC si pana va naste? Se poate sa intre in concediu medical sau de risc maternal? Cine plateste concediul? Va multumesc.
Daca in august se termina ccc si in septembrie- octombrie urmeaza sa nasca cel de-al 2 lea copil, aceasta perioada va fi acoperita de concediu medical cod 08 (sarcina si lauzie)
Are dreptul la ccc si la indemnizatie si pentru al doilea copil? Daca da, cum se calculeaza acea indemnizatie? Va multumesc

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil morozancarmen morozancarmen Urmeaza sa nasc la jumatatea lunii septembrie . Eu nu am dreptul la aceasta indemnizatie de crestere copil insa are sotul dreptul sa primeasca aceasta ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de concediu de maternitate si de concediu pentru cresterea copilului? florydulcik florydulcik fiind angajata la 4 ore(partime).dupa ce perioada pot beneficia de concediu maternal?beneficiez de indemnizatia pt ingrijire copil?daca da,dupa ce perioada de ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza concediul de risc maternal, concediul de maternitate si pentru ccc? MonicaOlariu MonicaOlariu Buna Ziua! Va rog sa imi spuneti cum se calculeaza plata pentru concediul de risc maternal, pentru concediul de maternitate si pentru cel de ingrijire copil ... (vezi toată discuția)