avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Intreprindere Individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Intreprindere Individuala

Am o firma infiintata in anul 2013,din anul 2014 nu am mai desfasurat nici un fel de activitate dar am si omis sa depun pana in prezent declaratia 200.Anul trecut desi nu am avut nici un fel de activitate mi sa retinut din salariu eu fiind angajat la alta firma toate datoriile.Acum mi-a venit anul acesta iar de la fisc de plata.Ce trebuie sa fac sa o suspend si cum recuperez din urma sumele pe care le-am platit fara a avea activitate?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dana Schiopu , utilizator 23:03, 13 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intreprinderea individuala are acelasi regim ca si Pfa-urile. Daca nu ati depus decl 200 probabil vi s-a facut impunere din oficiu deoarece la infiintare ati depus declaratia 220 privind platile anticipate. La Registrul Comertului suspendati intrep. individuala si apoi depuneti la ANAF declaratiile 200 pe anii respectivi cu suma 0 .
OK.Si ce am platit in plus ma refer de exemplu la impozitul pe venit il pot recupera avand in vedere faptul ca nu am realizat venit? Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 11 Februarie 2018
george-neagu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, ii veti recupera.
Multumesc.
Daca declarati in decl 200 venituri 0 impozitul va fi recalculat si vei putea cere prin cerere restituirea sumelor platite in plus.

Alte discuții în legătură

Decizie impunere nikuteau nikuteau Am PFA din feb.2010 si am urmatoarele nelamuriri: -la infiintare am de depus decl.220 in baza careia mi-a venit in 2010 o decizie de impunere, pe care am si ... (vezi toată discuția)
Ii cu retinere taxe la incasare teodorescu madalina teodorescu madalina Bună ziua, Am înființat un II și as dori sa știu ce declaratii depun și ce taxe am de plătit. Pe internet nu găsesc nimic clar despre situația ... (vezi toată discuția)
Completare declaratie 220 mary_catalina mary_catalina Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o nelamurire: o prietena are intrep individuala si a primit de la finante formularul 260 pentru anul 2013. Pana pe 25 ... (vezi toată discuția)