Bună seara! Doresc sa înfiintez o firma de marketing și publicitate cu sediul la domiciliu. Am buget doar cât sa înființez firma și sa fac minimul de achiziții necesare. Acum as avea câteva întrebări.
1. După înființare, în perioada în care firma nu are niciun venit, plătesc ceva către stat?
2. Sunt obligat sa am și un angajat?
3. În cazul în care nu am obligația sa angajez, înafara celor 3% la trei luni, sunt obligat sa plătesc la sănătate și toate taxele care se plătesc dintr-un salariu minim pentru mine?
Îmi cer scuze dacă sunt întrebările nepotrivite sau fără logica, însa nu am cunoștințe în domeniu. Va mulțumesc!
1, Venituri 0 , impozit 3% rezulta 3% din 0=0
2. Nu suteti obligat sa aveti un angajat. (Daca veti avea un angajat cu 8 ore pe zi impozitul micro va fi de 1%)
3. Taxele le plateste societatea ( cei 3%) . In momentul in care veti avea angajat veti plati si contributiile la salariul respectiv. Pentru calitatea dvs. de asociat si administrator in firma nu se datoreaza contributii.
4. Veti plati probabil contabilitatea (colaborator extern) . O sa va informeze firma de conatbilitate ce anume veti plati si cand.
Succes in afaceri.
In afara de acel impozit pe venitul pe microintreprindere de 3%, cand va veti scoate anul urmator profitul ca dividende firma va retine si va platit la stat impozitul pe veniul din dividende, si daca se depaseste un anumit plafon al acestui venit, veti plati si contributie la sanatate. Altfel, pentru a avea caitatea de asigurat, interesati-va si platiti din mana contributia la sanatate care acum este 190 lei lunar.