avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributii sanatate 2018
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributii sanatate 2018

Suntem 2 asociati la o firma (microintreprindere) fara angajati. Platim impozit pe dividende. Cum platim contributia la sanatate, cat, ce trebuie sa facem pentru asta, conform noilor reglementari ? La ghiseul anaf nu am primit lamuriri. Anul trecut am platit va si persoana fara venituri 10% din salariul minim pe economie. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:03, 23 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Veti depune fiecare declaratia unica 212 pana pe 15 iulie 2018 in care veti bifa optiunea de plata contributia la sanatate de 190 lei pentru sase luni si sa fiti asigurati intregul an daca estimati ca veti avea in acest an doar venit din dividende indiferent de valoare. Tot acolo in declaratie va da si termenul de plata in care daca faceti plata sa beneficiati si de bonus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia unica max9 max9 Buna ziua!Am si eu o nedumerire! Sunt administrator,asociat unic la un srl,trebuie sa depun declaratia unica chiar daca in anul 2017 nu am realizat venituri ... (vezi toată discuția)
Obligatie plata cass - persoana fara venituri AndreeaBocanu AndreeaBocanu Buna ziua. Persoana fizica, nu realizez venituri, sunt obligat la plata CASS? Am vazut ca e o optiune sa platesti 1330 lei la fisc numai atunci cand ai nevoie ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica nu este salariat si plateste separat contributia de sanatate editnyulas editnyulas Daca o persoana fizica nu este salariat si plateste separat contributia de sanatate la stat adica 2280 de Ron pe anul 2018 si obtine venituri din dividende in ... (vezi toată discuția)