avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Obligatie plata cass - persoana fara venituri
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Obligatie plata cass - persoana fara venituri

Buna ziua. Persoana fizica, nu realizez venituri, sunt obligat la plata CASS? Am vazut ca e o optiune sa platesti 1330 lei la fisc numai atunci cand ai nevoie sa beneficiezi de sistemul de sanatate. Ce declaratie trebuie depusa in acest sens si cand?
Acum este valabila varianta in care depuneti declaratia unica 212 pana la 15 iulie 2018 si platiti cate sase luni x 190 lei si sunteti asigurat un an intreg.
Va multumesc pentru raspuns. Dar exista obligatia sa ma asigur? Nu as vrea sa ma asigur deloc daca s-ar putea. Multumesc!
Nu va obliga nimeni sa va asigurati.Totusi daca intervin probleme de sanatate cei 1200 achitati acum,in privat se duc pe un set de analize ,un consult de specialitate si o ecografie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii sanatate 2018 bejanmirela bejanmirela Suntem 2 asociati la o firma (microintreprindere) fara angajati. Platim impozit pe dividende. Cum platim contributia la sanatate, cat, ce trebuie sa facem ... (vezi toată discuția)
Cand se plateste cass pe dividentele din 2018 ?! avo7 avo7 Buna ziua, Nu am inteles cum se platesc contributiile acelea la sanatate (micro fara salariat). Se platesc contributii la sanatate in 2019 pt 2018 daca ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala persoane fara venit Eblis123 Eblis123 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca s-a modificat ceva in legatura cu asigurarea de sanatate pentru persoanele fara venit? In ianuarie dupa cum stiti a ... (vezi toată discuția)