avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarii compensatorii, urgent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarii compensatorii, urgent

In contractul individual de munca scrie : " Prevederile prezentului contract individual de munca se completeaza cu dispozitiile Legii nr. 53/2003-Codul Muncii si ale contractului colectiv de munca aplicabil incheiat la nivel national "

Asadar, pentru a sti daca am dreptul la salarii compensatorii in urma concedierii (se desfiinteaza proiectul pe care lucrez), am nevoie sa cunosc si CCM aplicabil la nivel de unitate? sau e suficient cel la nivel national + Codul Muncii, asa cum scrie in contractul individual de munca?

In contractul CCM la nivel national (nr. 53.225 din 10 martie 1993) scrie ca am dreptul la "o compensatie de 50% din salariul lunar"

Maine am sedinta la munca si nu stiu ce sa cer si la ce contract sa fac referire pentru a-mi apara drepturile.

Cu multumire si apreciere!
Cel mai recent răspuns: OanaMarinescu , utilizator 11:51, 12 Februarie 2018
Incepand cu 01.01.2011 nu mai exista CCM incheiat la nivel national.

Codul Muncii
Art. 67
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Obligatia de plata a salariilor compensatorii trebuie sa se regaseasca in contractul individual de munca, precum si in regulamentul intern al societatii sau in contractul colectiv de munca aplicabil la nivelul unitatii sau la nivel de sector de activitate, In acest caz, angajatorul este obligat sa achite salariatului concediat salariile compensatorii prevazute de acestea.
In cazul in care obligatia de plata a salariilor compensatorii nu se regaseste in niciunul din documentele prevazute mai sus, angajatorul nu este obligat la plata unor astfel de salarii
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 12 Februarie 2018
OanaMarinescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt angajat intr o multinationala pe postul de consilier ... Arcimboldo Arcimboldo Buna ziua, Sunt angajat intr o multinationala pe postul de consilier client voce si proiectul pe care lucrez se inchide. Mi s au propus niste proiecte ... (vezi toată discuția)
Pierdere loc de munca cauza firmei Lau850 Lau850 Buna, Am contract nedeterminat la o firma si sunt angajat de 11 Luni. Recent au anuntat ca proiectul la care lucrez se va inchide si ca nu vor avea ... (vezi toată discuția)
Dreptul la plata a minim un salariu compensatoriu in cazul concedierilor pe motive ce nu tin de persoana salariatului 0vidiu83 0vidiu83 Buna ziua, Va aduc la cunostinta urmatoarea situatie: De curand, la firma la care lucrez, s-au facut concedieri colective. Fiecarei persoane concediate i ... (vezi toată discuția)