avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pierdere loc de munca cauza firmei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pierdere loc de munca cauza firmei

Buna,
Am contract nedeterminat la o firma si sunt angajat de 11 Luni.
Recent au anuntat ca proiectul la care lucrez se va inchide si ca nu vor avea posibilitate sa ne mute pe toti in alt proiect pe acelasi salariu si pe aceasi positie.
Probabil majoritatea vom fi dati afara.
Au zis ca nu ne vor oferi si Ca nu sunt obbligati prin legge sa ne ofere compensatie sau ajutor, nici nimic si ca ne vor trimite prin mail doar faptul ca ne da afara si atat.
Este prima data cand mi se intampla asa ceva, va rog ma puteti ajuta cu un sfat si cum se poate proceda, si daca puteti sa imi spuneti daca e adevarat ca nu avem niciun drept?
Multumesc mult
Ultima modificare: Miercuri, 15 Martie 2023
Lau850, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:53, 15 Martie 2023
1. Codul Muncii
Art. 67
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Obligatia de plata a salariilor compensatorii trebuie sa se regaseasca in contractul individual de munca, precum si in regulamentul intern al societatii sau in contractul colectiv de munca aplicabil la nivelul unitatii sau la nivel de sector de activitate, In acest caz, angajatorul este obligat sa achite salariatului concediat salariile compensatorii prevazute de acestea.
In cazul in care obligatia de plata a salariilor compensatorii nu se regaseste in niciunul din documentele prevazute mai sus, angajatorul nu este obligat la plata unor astfel de salarii.

2. Concedierea trebuie sa urmeze o anumita procedura , nu se face cu un simplu email ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii, urgent OanaMarinescu OanaMarinescu In contractul individual de munca scrie : \" Prevederile prezentului contract individual de munca se completeaza cu dispozitiile Legii nr. 53/2003-Codul Muncii ... (vezi toată discuția)
Bună seara! lucrez de doi ani în cadrul unei multinaționale, ... MSana97 MSana97 Bună seara! Lucrez de doi ani în cadrul unei multinaționale, încă de la înființarea proiectului pe care lucrez și unde am avansat. Tocmai am fost ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt angajat intr o multinationala pe postul de consilier ... Arcimboldo Arcimboldo Buna ziua, Sunt angajat intr o multinationala pe postul de consilier client voce si proiectul pe care lucrez se inchide. Mi s au propus niste proiecte ... (vezi toată discuția)